Škola u Veterniku se raspada, nadležni nezainteresovani

U OŠ "Mihajlo Pupin" u Veterniku nastava se održava u rizičnim uslovima, jer zbog neispravnog strujnog ormara i varničenjaa instalacija postoji opasnost da se škola svakog časa zapali.
U OŠ "Mihajlo Pupin" u Veterniku nastava se održava u rizičnim uslovima, jer zbog neispravnog strujnog ormara i varničenjaa instalacija postoji opasnost da se škola svakog časa zapali.

Naime, sredinom novembra prošle godine uočen je veliki kvar na dotrajalim strujnim instalacijama, koji je prouzrokovan prevelikim opterećenjem. Protivpožarna inspekcija naložila je upravi škole da u roku od 15 dana kvar otklone ili da u potpunosti prekinu sa radom.

Iako su se tim povodom obraćali nadležnima, još uvek niko nije prstom mrdnuo da te probleme reši, kaže direktorka škole Teodora Mitić. "U decembru prošle godine obratili smo se načelniku Gradske uprave za obrazovanjee Branku Novakoviću i članu Gradskog veća za obrazovanje Radomiru Dabetiću i tražili hitan sastanak, ali oni nisu imali vremena, niti su me pozvali, niti imam povratnu informaciju kada su mislili taj sastanak da održe", kaže ona.

Komentar od Dabetića nismo uspeli da dobijemo, pa ostaje nejasno da li će grad pomoći veterničkoj školi.

Direktorka dalje navodi da je za popravku neophodno izdvojiti 377.000 dinara, a dok novac ne bude obezbeđen, učenici će nastavu pohađati po skraćenom programu. "Od kada smo uočili  kvar, skratili smo nastavu na pola sata za šta smo dobili i saglasnost od Ministarstva prosvete. Hteli smo da izbegnemo noć, jer mrak pada ranije, pa smo na taj način rasteretili instalacije. Umesto da razmišljamo o nabavci kompjutera, mi se ovde mučimo sa osnovnim stvarima za funkcionisanje škole", navodi Mitićeva.

Struja nije jedini problem koji muči ovu školu, budući da je Sanitarna inspekcija veterrničkoj školi naložila da popravi propale podove i dovede ih u ispravno stanjee. Pre godinu i po dana škola je poslala zahtev da se da saglasnost za javnu nabavku za popravku podova, koja bi koštala oko tri miliona dinara, ali do dan danas, tu saglasnost nisu dobili.

  • Ucenik

    03.02.2014 18:24
    Katastrofa
    Da li je istina da su pare dobili i potrosili??



  • otišli smo hvala bogu

    03.02.2014 08:12
    ne dirajte direktorku
    žena se stvarno zalaže za školu.alo, roditelji, nastavnici,čelnici gradskii ostali najlakše se prepucavati i optuživati.niko nije ispravan
  • dr mr

    02.02.2014 11:21
    !!!!!
    Gospodine ili gospodjo "Sta reci", prvo naucite malo gramatiku, pa raspredajte o nekim stvarima. Ko je propalica a ko nije apsolutno nije na vama da komentarisete. Ako ste bas toliko "vicni" recite to nekom u lice, a ne anonimno. A to, cije je dete izaslo iz koje skole i kada, Vas se ni malo ne tice, bolje vodite racuna o svom detetu, bilo bi vam bolje. Hvala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti