Konačno obezbeđen novac za rad Svratišta za decu

Sredstva za nesmetani rad Svratišta za decu ulice, za koje je postojala mogućnost da će biti ugašeno, obezbedio je Grad. 
Sredstva za nesmetani rad Svratišta za decu ulice, za koje je postojala mogućnost da će biti ugašeno, obezbedio je Grad.

Nakon što se Globalni fond povukao iz finansiranja Svratišta, Grad Novi Sad je preduzeo konkretne mere za uspostavljanje normalnog funkcionisanja i rada tog centra, navode u kabinetu gradonačelnika.

Prošle godine, u Svratištu je boravilo čak 350 mališana koji nemaju krov nad glavom. Oni u ovaj prostor dođu kako bi se sakrili od hladnoće, presvukli, okupali, jeli i družili sa ostalom decom koja dele njihovu sudbinu.

Svratište za decu ulice ostalo je bez pomoći glavnog finansijera Globalnog fonda, a nisu bili ni na spisku korisnika gradskog budžeta, zbog čega je opstanak ove institucije sve do sada bio pod znakom pitanja. (S.S.)

  • 28.01.2014 15:06
    Svima nam treba neka dobra vest
    Šta god da je glavno da deca bar imaju jedan topao kutak u svom životu.
    Nije važno ni koja je partija, ni bilo šta drugo, ako stvari funkcionišu
    :)
  • Nađa

    28.01.2014 14:44
    kome bravo
    Nema tu bravo za grad ovo je smo zakonska obaveza lokalne uprave koju je ona pokušala da preskoči i nije ni predvidela budžetom sredstva pa sad kad je postalo jasno da više nema vrdanja već može da pukne nova bruka oni pronašli mogućnost finansiranja.
  • 28.01.2014 14:23
    Bravo za Grad Novi Sad...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti