Saradnja Grada i Univerziteta

Sporazum o saradnji u realizaciji univerzitetske profesionalne prakse studenata u 2014. godini, potpisali su gradonačelnik Miloš Vučević i rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković.  

Sporazum o saradnji u realizaciji univerzitetske profesionalne prakse studenata u 2014. godini, potpisali su gradonačelnik Miloš Vučević i rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković.

Cilj saradnje je da se što većem broju studenata završnih godina fakulteta u Novom Sadu omogući da steknu praktična znanja, veštine i potrebno radno iskustvo za obavljanje poslova, kao i osposobljenost za praktičnu primenu stečenih teorijskih znanja u realnom radnom okruženju, u gradskim organima uprave i službama, javnim i javno komunalnim preduzećima, kao i ustanovama i organizacijama čiji je osnivač Grad.

Program će biti realizovan tokom godine, a profesionalna praksa traje šest meseci po 18 časova nedeljno. Za uspešno obavljenu profesionalnu praksu učesnicima Programa biće izdat sertifikat.

  • Vera

    30.01.2014 12:02
    Praksa za studente
    Sve je to lepo, alina zalost praksa za studente nikad nije zazivela,ili je to samo za po neke. Kad kontaktirate JP i ponudite es da radite kod njih praksu dobijete odgovor da to njima ne treba. Mislite da ce sada biti drukcije? Sumnjam!
  • danka

    30.01.2014 11:51
    bravo
    Veliko bravo za ovaj potez. Studentima je potreban ovakav podsticaj, jer im je to ujedno i nada da im diploma nece skupljati prasinu na birou.
  • Artemida

    30.01.2014 10:57
    Praksa svima nedostaje,i neophodna je za sve I jednog studenta!Jako velika mana u sistemu obrazovanja do sada!Svaka cast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti