"Čuvanje leđa" na Institutu za onkologiju Vojvodine

Za direktora Instituta za onkologiju Vojvodine nedavno je izabran bivši član Gradskog veća i pokrajinski sekretar za zdravstvo Miloš Lučić.
Za novog direktora Instituta za onkologiju Vojvodine nedavno je izabran bivši član Gradskog veća i pokrajinski sekretar za zdravstvo Miloš Lučić.

Odlučujući glas za Lučića dao je načelnik Klinike za radiološku terapiju Marko Erak, koji je nedavno izabran za člana Upravnog odbora, iako je juna 2011. godine pravosnažno osuđen za diskriminatorsko postupanje prema bivšoj radnici Instituta Vanji Karađinović.

Ona za 021 kaže da nijedan rukovodilac Instituta protiv Eraka nije pokrenuo disciplinski postupak, iako ih na to zakon obavezuje. "Nakon smene direktora Jovanovića, koji protiv dr Eraka nije pokrenuo disciplinski postupak, za v.d. direktora je postavljen dr Vicko, ali ni on nije pokrenuo disciplinski postupak zbog ovog težeg prekršaja radne obaveze Eraka. Tragično je da je pride izabran i za člana upravnog odbora IOV sa svim dodatnim primanjima", kaže ona.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije je maja prošle godine utvrdila da je sada već bivši direktor IOV Dušan Jovanović omogućio nezakonite liste čekanje i nezakonitost rada na Institutu. Zbog toga je izdala preporuku za razrešenje Jovanovića sa javne funkcije, međutim, "pogodilo se" da je direktoru tada isticao mandat, pa je nakon imenovanja Ferenca Vicka za novog direktora postao njegov savetnik.

Marko Erak ostao je načelnik Klinike za radiološku terapiju, a još je nagrađen i ponovo izabran za člana Upravnog odbora IOV, iako je sud utvrdio da je diskriminisao zaposlene.

Inače, Miloš Lučić je bio svojevremeno gradski, a potom i pokrajinski sekretar za zdravstvo. Dugogodišnji je kadar Demokratske stranke, a pre novog imenovanja bio je direktor odeljenja Magnetne rezonance u Kamenici. Vlada Vojvodine je odluku o njegovom imenovanju donela 30. decembra. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Crni

    31.01.2014 18:52
    Strašno
    Liste čekanja 12 meseci, a pojedinci spinuju članak teorijom zavere. Baš sramota, a još tamo radite. Sramota od boga i naroda.
  • lekar

    31.01.2014 12:31
    Milan A - bravo za komentar!
    Kada se vrlo uskoro otvori privatna onkologija pod okriljem Kamenice2 svima ce vam biti jasno da je sve ovo jedna velika medijska hajka protiv Instituta i postenih i vrednih doktora a sve u cilju unistenja ove ustanove! Ovo je samo jedna u nizu vesti koja ce zamazati oci ljudima da bi skrenula paznju sa onoga sto je odavno isplanirano!
    Vreme ce pokazati.
  • lela

    31.01.2014 08:45
    za ivu
    Draga moja, ovde nije rec o tvojoj ekstremnoj pismenosti, nego o ljudskim zivotima i desavanjima u Institutu.
    Zato ne kritikuj ako ne znas nista drugo da radis.
    Ljudi umiru a pitanje je kako ih lece, a ti obracas paznju da li je i kako nesto napisano. Sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti