Popravka javne rasvete na čekanju

Kvarovi na javnoj rasveti u Novom Sadu se trenutno ne otklanjaju, jer se još čeka na potpisivanje ugovora o radovima između Grada i JKP "Stana".
Kvarovi na javnoj rasveti u Novom Sadu se trenutno ne otklanjaju, jer se još čeka na potpisivanje ugovora o radovima između Grada i JKP "Stana".

U lokalnoj upravi za 021 kažu da su svesni da građani svakodnevno prijavljuju pokvarene sijalice ili druga oštećenja na banderama, ali da dok se ne obavi formalno potpisivanje ugovora nema ništa od popravki.

Inače, ova situacija se ponavalja u januaru godinama unazad, jer je početkom svake godine potrebno u skladu sa zakonom i početkom nove budžetske godine urediti i pitanje finansiranja održavanja javne rasvete. - Svake godine Gradska uprava za komunalne poslove, u ime Grada, zaključuje godišnji Ugovor o održavanju javnog osvetljenja u gradu i prigradskim naseljima. Ovogodišnji Ugovor još uvek nije potpisan, ali se trenutno privode kraju poslovi oko sklapanja istog. Proveravaju se cenovnik i obim radova, što znači da u najskorijem roku možemo očekivati potpisivanje ugovora sa najpouzdanijom firmom i početak radova na otklanjanju kvarova - navode u gradskoj upravi.

U Zavodu za izgradnju grada, koji obavlja poslove nadzora, kažu da njihove službe, Inspekcija i dežurna služba JKP "Stan" beleže sve prijave Novosađana o neispravnosti javnog osvetljenja. - S obzirom na činjenicu da nemamo formalno-pravni osnov da izdamo nalog da se uklone kvarovi već da moramo čekati da se potpiše Ugovor sa određenom firmom, nadamo se da će u narednim danima to biti i učinjeno - objašnjavaju u ZIG-u.

  • Max

    29.01.2014 20:11
    Пропаст
    Пропаст Новосађана спашавањем ЈКП "Стан" преко оџачарине (скоро 90.000 евра месечно, а зашто?), сада се вероватно са једним електричарем разумеју у јавну расвету. На крају, понављам, УКИНИМО "ИНФОРМАТИКУ" и сва остала партијска предузећа, јер нас краду, а ништа немамо од њих.
  • dona

    29.01.2014 10:58
    resavajte
    JKP Stan nam uvek na poziv izacu u susret I rese problem !! Srdacan pozdrav za te divne i vredne ljude sa stare Detelinare!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti