U petak 22. Novosadska Kritična masa

Dvadeset i druga Novosadska Kritična masa održaće se u petak. 
Dvadeset i druga Novosadska Kritična masa održaće se u petak.

Okupljanje učesnika je u 17 časova u Limanskom parku, a pre toga prolaznici i svi zainteresovani će moći da dobiju informacije o najnovijem projektu Novosadske biciklističke inicijative, "Bike Friendly" čiji je cilj uvećanje broja bezbednih parkinga za bicikle u gradu.

Ruta vožnje se prema predlozima samih učesnika menja iz meseca u mesec, a ovog puta voziće se kraća ruta po biciklističkim stazama i završava se u Dunavskom parku. Učesnicima će kao i svaki put biti podeljene nalepnice za bicikl koje putem grupe na fejsbuku dizajniraju sami učesnici.

Kritična masa se održava od aprila 2012. godine, svakog poslednjeg petka u mesecu. Ruta vožnje se menja iz meseca u mesec, a ti dogovori se vrše preko Fejsbuk grupa. Svakog meseca se dele i nalepnice koje dizajniraju sami učesnici.

Kritična masa je nestranački, neprofitan međunarodni pokret i događaj koji se održava u preko 400 gradova u svetu, a izvorno je potekao iz San Franciska. Dosad najbrojnija novosadska Kritična masa održana je u aprilu prošle godine, sa gotovo 600 biciklista, dok je najmlađi učesnik bio star svega 11 meseci.
  • Huncut

    29.01.2014 22:04
    Naravno, skrena podrska. Ali opet radim...:(
  • Marko

    29.01.2014 14:35
    @hehe
    Boze svasta, ko je lupio minuse na komentar dole @hehe
  • hehe

    29.01.2014 13:38
    jedva čekam, nisam bio na proteklih par zbog putovanja, nedostajali ste :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti