Bozoljac i Federer otvaraju u 14 sati meč na Spensu

Rodžer Federer i Nenad Bozoljac otvoriće u 14 sati na Spensu meč prvog kola Dejvis kupa između Srbije i Švajcarske.
Rodžer Federer i Nenad Bozoljac otvoriće u petak u 14 sati na Spensu meč prvog kola Dejvis kupa između Srbije i Švajcarske, odlučeno je žrebom u Novom Sadu.

Za Srbiju će igrati Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok će za reprezentaciju Švajcarske nastupiti Stanislas Vavrinka, Rodžer Federer, Marko Kjudineli i Mihael Lamer.

U drugom singl meču u petak se sastaju Dušan Lajović i Stanislas Vavrinka, dok u subotu od 15 sati u dublu igraju Nenad Zimonjić i Filip Krajinović protiv Marka Kjudinelija i Mihaela Lamera.

U nedelju, poslednjeg dana takmičenja, u 13 časova snage će odmeriti Lajović i Federer, a zatim će se sastati Bozoljac i Vavrinka. Pobednik meča u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Belgija - Kazahstan, dok će poražena selekcija igrati u baražu za ostanak u Svetskoj grupi.

Federer je nakon žreba kazao da je već imao priliku da igra sa Bozoljcem 2010. godine na Vimbldonu, tako da dobro poznaje svog protivnika.

Vavrinka je rekao novinarima da, nakon istorijskog trijumfa na Australijan openu, gde je u finalu savladao najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala, očekuje da će nastaviti sa nizanjem uspeha.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da je takmičenje bitno za mlade igrače poput Lajovića i Krajinovića, jer će steći veliko iskustvo, podsetivši da je Đoković najbolje razultate u karijeri imao baš posle pobede Srbije u Dejvis kupu 2010. godine.

Federer i Vavrinka doputovali su u sredu sa svojim timom u Novi Sad, a fanovi su nestrpljivo čekali ispred Gradske kuće da poznati teniseri izađu nakon žreba, kako bi se sa njima fotografisali. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • 31.01.2014 09:56
    ?!
    A ako bude poluprazna hala?
    Smatram da svako ima pravo da bira zbog koga će da reorganizuje svoj radni dan, premešta obaveze ili ih otkazuje...
    Tako da zaista je pitanje gde su se dele karte od momenta kad je RF sleteo pa za NS nema više petak karata...
  • pst

    31.01.2014 09:53
    novak
    je naj bolji teniser sa ovih prostora posle monike seles,ali federer je federer !
    prognoza 4-1 za svajcarce !
    bod uzimamo u dublu !
  • Mile

    31.01.2014 09:18
    Kako vas gospodo nije sramota ?!
    Svi koji su hteli da gledaju tenisku reprezentaciju Srbije na vreme su kupili karte ! A svi oni koji hoce da gledaju prepotentnog `` gospodina `` Federera nek se snalaze ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti