Igrica: Preživite dan u Novom Sadu

Novosađani od nedavno imaju mogućnost da na telefonima sa android platformom odigraju igru "One Good Day" i tako prežive dan u gradu.
Novosađani od nedavno imaju mogućnost da na telefonima sa android platformom odigraju igru "One Good Day" i tako prežive dan u gradu.

Specifičnost igre nije samo u tome što je moguće igrati samo u realnom vremenu na prostoru Novog Sada i to njegovog šireg centra zbog GPS lokacija na kojima se treba čekirati, nego što prikazuje tamnu stranu današnjeg Novog Sada.

Naime, kako je navedeno u samom opisu igre, ona sadrži specifične političke informacije o gradu i cilj je da se preživi jedan dan, tačnije 73 minuta u igri.

Kada instalirate igru na telefon, morate aktivirati GPS i potom odabrati da li će vaš lik biti muško ili žensko i potom krenuti u pravu šetnju gradom kako bi ispunili zadatke. Lik kojim upravljate svim sredstvima pokušava da preživi, a to uključuje i kriminal, konkretno krađe telefonskih kablova i bicikala, prodaju glasa na glasačkom listiću ili podmićivanje zvaničnika.

"Igra je čvrsto vezana za pitanja korupcije, političkog ili verske zloupotrebe moći i kao takva je indikator prošlih i sadašnjih problema oko borbe za vlast unutar grada Novog Sada. "One Good Day" je donekle alternativni vodič za Novi Sad, jer hodanjem kroz najupečatljivije i najpoznatije zgrade u Novom Sadu možete naučiti o korupciji i političkim borbama u gradu", navode u opisu igre autori.

U samoj igri nakon ispunjavanja nekog od zadataka izlaze i ironične poruke koje objašnjavanju taj aktuleni društvo-politički problem u Novom Sadu.
Zanimljivo je da morate stati baš na tačno kordinatama određeno mesto kako bi se ispunio cilj, npr. ući u policijsku stanicu, a ne samo biti ispred nje.

Novosađani, ali i svi koji se nađu u Novom Sadu igru mogu preuzeti OVDE.

  • Djura

    31.01.2014 14:09
    Pa ne mogu da verujem ,ni u igrici nigde nema policije bas kao i u stvarnosti
    p.s.
    Predlazem autoru aplikacije da sakrije nase organe reda u zasedu pored puta sa sve radarom
  • ???

    31.01.2014 11:51
    kada budem usao u policiju I pitaju me sta trazim,reci cu igram igru.
  • Mama

    31.01.2014 10:37
    Al da li ima izazova u igrici, kao: ceka te maloletni delikvent ispred skole da ti otme mobilni! Pokusaj pomoc da trazis! Nadji skolskog policajca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti