Nenad Čanak se nije pojavio na suđenju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak nije se pojavio na suđenju u Osnovnom sudu zakazanom za danas. 
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak nije se pojavio na suđenju u Osnovnom sudu zakazanom za danas.

Glavni pretres na suđenju Čanku optuženom za nasilničko ponašanje nije održan, a on je izostanak opravdao dostavljanjem medicinske dokumentacije.

Sledeći glavni pretres zakazan je za 2. april, a sudija je zatražila veštačenje povreda konstatovanih u lekarskom izveštaju, da bi se utvrdilo da li je on bio sposoban da prisustvuje današnjem pretresu. Na osnovu nalaza veštaka, sud će odlučiti o načinu pozivanja okrivljenog na naredni glavni pretres.

Podsetimo, Čanak je optužen za nasilničko ponašanje u septembru 2012. godine ispred kafane "Tako je suđeno" na Ribnjaku, kada je prebijen Pavle Lešanović (48) iz Beograda. On je optužio lidera LSV da ga je sa dvojicom telohranitelja pretukao ispred te kafane, čiji je vlasnik Danilo Ikodinović. Lider LSV je priznao da je tukao Lešanovića pesnicama i to jer je ovaj Beograđanin nasrtao na njegovu bratanicu koja je bila u kafani.

Osnovno javno tužilaštvo je posle višemesečne istrage i pošto su saslušani svi akteri i svedoci optužni predlog protiv Čanka podnelo 10. maja.

  • mm.sale

    01.02.2014 20:45
    1 april
    Sva sreca da nije sudjenje zakazano za prvi april.
    Mogao neko pomisliti da je sve to neka sala.
  • Grkinja

    01.02.2014 15:10
    Pa ima imunitet covek,pa ne mora!
  • ogorčen

    01.02.2014 14:32
    vojvođanin
    Sramota za nađe pravosuđe. Ali to je čanak!! On može da izbegne i izbeći će. Tako će se samo odlagati i odlagati dok slučaj ne zastari. A mi obični građani?? E menjao bi ja to sve ispočetka... pa da vidiš. Ali sve bi iz korena menja. pravosuđe pogotovo!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti