Gubitaško preduzeće pazari kola i zakupljuje hotele

Desetak dana pre nego što je Narodna banka Srbije blokirala račun JKP "Put" zbog duga od oko 11 miliona dinara, ovo preduzeće kupilo je automobile vredne skoro 10 miliona i zakupilo apartmane na Tari u vrednosti od 1,3 miliona dinara.
Desetak dana pre nego što je Narodna banka Srbije blokirala račun JKP "Put" zbog duga od oko 11 miliona dinara, ovo preduzeće kupilo je automobile vredne skoro 10 miliona i zakupilo apartmane na Tari u vrednosti od 1,3 miliona dinara.

Istovremeno sa širenjem voznog parka i zakupom hotelskog smeštaja za rukovodioce ovog preduzeća, "Put" ne isplaćuje svoje radnike redovno, pa je zaposlenima na račun legla tek novembarska plata, piše "Blic".

"Put" je prošle godine u blokadi proveo 24 dana, a godinu je završio s gubitkom od 125 miliona dinara. Zbog takvog stanja radnici su prošle godine organizovali protest i najavljivali štrajk.

  • Taina

    03.02.2014 23:24
    Veliki brat vas posmatra
    U upravi ovog preduzeca radi 350 zaposlenih, dok radnika ima svega 150. Da bi se pokrile potrebe za radnicima, preduzece angazuje eksterne radnike posredstvom agencija cije je angazovanje veoma skupo radi raznih ugradjivanja dok sami angazovani radnici imaju naravno vrlo skromni placeni. Za odredjene poslove iz opisa delatnosti preduzeca se takodje angazuju podizvodjaci umesto da firma povecanjem radnickih kapaciteta sama izvodi radove i tako poveca zaradu, koja je u slucaju angazovanja podizvodjaca naravno niza. Jedan sveopsti javasluk i bezobrazluk vlada u ovom preduzecu u kome polupismeni sede u kancelarijama, tehnicki nepismena lica rade kao sefovi sa platama iznad 80.000, dok medju fizickim radnicima ima ljudi sa mnogo visom skolom ili cak fakultetima. Direktor je obican ficfiric, laze radnike, preti im i za sada se ne boji nikoga...
  • Treba bezati iz ove drzave

    03.02.2014 22:25
    Tako i treba
    Treba jos da kradu malo je to za ovaj narod trebali su jedno sto ako ne i dvesta miliona ukrasti.I petsto miliona da su ukrali opet bi ostalo isto.

    Stara Miloseviceva skola.Zatvori narod u rezervat,zaglupljuj ih makismalno sa ultra giga tranke franke paradama,pricama pred tv kamerama,serijskim sapunicama i non stop ponavljaj"Evropa hoce da nas unisti" i kada si siguran da si dovoljno zaglupio narod pojavis se i kazes"Glasajte za mene ja cu Vam pomoci i izvuci iz krize jedino Vam ja mogu pomoci".

    I narod te glasa za divno cudo.
  • Toma

    03.02.2014 20:23
    radnici dignite revoluciju
    mi sa strane ne možemo ništa korisno da uradimo.
    Blokirajte preduzeće, u javnost sa svim informacijama i ne krijte nikoga, opletite po svima iz svih stranaka, ko god je prljav. Oni upravo i žele da svi mi sedimo i ćutimo.

    Ma da mi je vlasti mesec dana, SAMO MESEC DANA i to bez ikakvih primanja i plate, napravio bih reda u ovom Gradu sve u 16. Zato što je to Moj grad. Eto To je Moj interes.

    Ako za mesec dana ne uspem, sam se sklanjam sa vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti