Akcija "Kućni ljubimci u parkovima"

Akcija "Kućni ljubimci u parkovima" u organizaciji Pokreta gorana održaće se u petak, 4. juna u Limanskom parku.
Akcija "Kućni ljubimci u parkovima" u organizaciji Pokreta gorana održaće se u petak, 4. juna u Limanskom parku. Akciju  će zajedno realizovati volonteri Pokreta gorana koji rade na "Zelenom telefonu" i volonteri i aktivisti Novosadskog humanitarnog centra. Cilj ove akcije je podizanje ekološke svesti građana o očuvanju parkova, skretanje pažnje na vrednost Limanskog parka i važnost njegovog očuvanja, čime se može rešiti deo problema vezan za istrčavanje pasa u Limanskom parku.

Posebna pažnja će biti posvećena uputstvu za vlasnike pasa o tome kako pravilno postupati prema svojim kućnim ljubimcima u parkovima i time očuvati zelenilo Limanskog parka. Volonteri Novosadskog humanitarnog centra će vlasnicima kućnih ljubimaca deliti kesice za uklanjanje izmeta njihovih kućnih ljubimaca, a samim tim i apelovati na građane da ih koriste u parkovima i na drugim javnim mestima.

Akcija počinje u 10 časova.

Zeleni  telefon je javni servis Pokreta gorana Novog Sada  u službi građana, i nadležnih institucija u cilju očuvanja i unapređenja životne sredine. Nastao je 2007. godine kao rezultat regionalne saradnje Mreže Zelenih telefona Hrvatske i Pokreta gorana i Volonterskog centra Vojvodine i Pokreta gorana Pančeva.

Pozivi  građana se primaju na jedinstveni  broj 0700 123456, po ceni lokalnog poziva. Samo u 2009. godini primljeno je preko 70 poziva samo za teritoriju Grada Novog Sada, od kojih je rešeno skoro 40%. Ubedljivo najviše prijava se odnosilo na probleme sa otpadom, divljim deponijama, zatim sledi zelenilo (problemi u parkovima oko 20% od ukupnog broja primljenih poziva) i problemi sa životinjama.

  • Bata

    06.01.2011 15:28
    sramota 2
    Ja sigurno necu dozvoliti da mi neki metiljavi komsija koji ruke pere jednom mesecno odredjuje sta cu da drzim u stanu koji je moje privatno vlasnistvo. Ovo ce pokrenuti spiralu mrznje i nasilja u zgradama u kojima vec sada odnosi nisu normalni.
  • Aleksandar

    03.06.2010 18:41
    Obujte čizme
    I gde ljudi da šetaju svoje pse kad je na jednom od (retko) preostalih mesta predviđenih za izvođenje pasa u totalnom smeću i šutu?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti