Novosađanka od petka ne može sa pumpe

Među 250 vozača kamiona koji se od petka nalaze na jednoj pumpi u blizini Žednika, nalazi se i jedna žena, Novosađanka Mirjana Stanković.
Među 250 vozača kamiona koji se od petka nalaze na jednoj pumpi u blizini Žednika, nalazi se i jedna žena, Novosađanka Mirjana Stanković.

Oni se tu nalaze od petka u 13h, kada ih je policija zaustavila na osnovu zabrane kretanja teretnih vozila, čija su isklizavanja bila glavni uzrok zavejanih kolona u Vojvodini. Prema njenim rečima, situacija postaje nepodnošljiva.

"Ja sam ovde jedina žena, i već mi je svega dosta. Pokušavamo da dobijemo informacije od policije kada ćemo moći da krenemo, ali nas niko ne obaveštava", kaže Stankovićeva za 021.

Prema njenim rečima, hranu im dostavlja Crveni krst. "Pošto nam niko nije ništa obezbedio, zvali smo Crveni krst, a oni nisu mogli da veruju da smo tako skrajnuti. Doneli su nam hleb, vodu i neke mesne nareske", priča ova Novosađanka.

Kako kaže izvršni direktor kompanije "Vojput" Ivan Sudarević, radovi koji će omogućiti Mirjani i ostalim vozačima da se pokrenu su u toku. On navodi da je leva traka auto puta već očišćena, a na desnoj strani intenzivno radi više od trideset teških mašina.

"Leva kolovozna traka pročišćena je u potpunoj širini, samo ponegde na zaustavnim trakama ima nešto snega. Na desnoj strani intenzivno radimo sa 18 utovarivača, devet buldožera, šest grejdera i desetinama kamiona", kaže Sudarević.

Podsetimo, stari put od Novog Sada do Subotice je prohodan, uz naizmenično propuštanje vozila između Novog Žednika i Malog Beograda, kao i između Bačke Topole i Malog Iđoša. Iz smetova na auto-putu Novi Sad - Subotica izvučeni su gotovo svi automobili, a očekuje se da će taj pravac u toku dana biti prohodan, izjavio je jutros Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • 03.02.2014 19:17
    JOGI LETAC / Kralj
    Impresivno razmisljanje i poznavanje materije kao i objektivan pristup u sagledavanju problema.Ostaje samo jaz od tridesetak godina ispiranja mozgova a kao reuzltat svega je ovo sto nam se desava danas.Uvezli smo koristoljublje,mito,korupciju,"burazersku ekonomiju" a izvezli ljude koji razmisljaju poput tebe..... JOGI,znaju ljudi dobro sta se desava oko njih ali.... Da ne pametajumem vise,laku noc i nemojte sta zameriti.
  • 03.02.2014 16:46
    Nije njima lako
    Lebac sa sedam kora.Kamiondzije svaka vam cast.
  • -

    03.02.2014 15:32
    -
    zanovetalica

    zeleni pojas nije samo rastinje uz put. pokoja sumica, zbunovi.

    do nedavno je na fruskoj gori bilo zbunova uz put. ne secam se da je koji leteo od kosave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti