Osnovana odbornička mreža žena u novosadskoj Skupštini

Prva konferencija odborničke mreže žena u Skupštini Novog Sada održana je danas u gradskom parlamentu.
Prva konferencija odborničke mreže žena u Skupštini Novog Sada održana je danas u gradskom parlamentu.

Odbornička mreža žena Skupštine grada formirana je po ugledu na Žensku parlamentarnu mrežu Skupštine Republike Srbije i Parlamentarnu mrežu Skupštine AP Vojvodine.

Formiranje mreže, prema rečima prve koordinatorke Mie Kostić, podržalo je 27 odbornica, dve manje od ukupnog broja u novosadskom parlamentu, a podršku osnivanju pored predsednik Skupštine grada, dali su Gradsko veće, Komisija za rodnu ravnopravnost, Zaštitnik građana Novog Sada i drugi.

Ona je objasnila da je to telo neformalnog tipa, a kao osnovne ciljeve istakla je zdravlje žena, suzbijanje nasilja nad ženama, žensko preduzetništvo, obrazovanje žena, podsticaj žena za većim učešćem u političkom i javnom životu Novog Sada, širenje svesti o ženskoj solidarnosti i drugo.

"Odbornička mreža žena otvorena je za inicijative i saradnju sa ženama iz svih struktura društva, kako bi se formulisali ciljevi u rešavanju društvenih problema sa kojima žene današnjice žive", precizirala je Kostić.

  • Huncut

    04.02.2014 09:34
    Cim je podrzao presdednik Skupstine grada, to je politika vladajucih ! Brisi to...!
  • Silvija

    04.02.2014 06:49
    Bravo
    Ne smatram da su zene u bilo kojoj sferi zivota manje vredna od muskarca. U svakom slucaju podrzavam osnivanje odbornicke mreze zena, moze samo da bude od koristi!!!
  • Toma

    03.02.2014 21:44
    mlaćenje prazne slame
    sad je žena u javnom životu vrednost sama po sebi, samo zato što je žensko... il si đubre il si čovek, baš me briga za pol.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti