Ceo Novi Sad štiti petnaestak vatrogasaca

Na 400.000 stanovnika Novog Sada i prigradskih naselja raspoređena su svega 84 vatrogasca, a po smeni ih je svega petnaestak.
Na 400.000 stanovnika Novog Sada i prigradskih naselja raspoređena su svega 84 vatrogasca, a po smeni ih je svega petnaestak.

Kako za "Blic" kaže predsednik Sindikata vatrogasaca Srbije Duško Ninkov, sistematizacija MUP propisuje da u smeni mora biti najmanje 27 vatrogasaca.

"Bojimo se šta će biti ako izbiju dva velika požara istovremeno. Svi iz smene bismo bili upućeni na jednu lokaciju, a za gašenje drugog požara morali bi da zovemo ljude koji su u pripravnosti", kaže on.

I aktuelna vlast je, kao i svaka dosadašnja garnitura, obećala da će izgraditi novo sedište Vatrogasne brigade, ali se od najava nije dalje otišlo. Naime, rad vatrogasaca dodatno otežava činjenica da su smešteni na samo jednoj lokaciji, u Ulici Jovana Subotića, u tesnim prostorijama koje nemaju trenažni centar.

Veliki požari u Novom Sadu su u poslednjih sedam godina odneli čak 17 života. U požaru u hotelu "Putnik" 2007. godine poginulo je troje ljudi, u kafeu "Laundž" 2008. stradalo je osam osoba, a u diskoteci "Kontrast" ugušilo se šestoro mladih.

  • Raja

    05.02.2014 11:21
    iz predgrađa
    Nema ovakvih koji gradu zaista trebaju ali zato PREKOBROJNE BIROKRATIJE po Javnim preduzećima ima kao bubašvaba...samo to što ih nigde ne vidite to je zato što:
    - jedan u radno vreme nosi dete u školu,
    - drugi pazari ženi na pijaci i u marketu,
    - treći komšiji honorarno popravlja kapiju,
    - četvrti je na lažnom bolovanju,
    - peti je u švaleraciji,
    - šesti vodi mamu kod lekara,
    - sedmi je na "službenom putu",
    - osmi sređuje privatne poslove
    - deveti je na duplom godišnjem
    - a deseti?
    E,on jeste u preduzeću ali se zavukao u neku praznu kancelariju da ga niko ne ometa dok šara po internetu...
  • Tomo

    04.02.2014 09:45
    vatrogasci
    А војна касарна на Футошкој, простор морнарице или железничке ложионице стоји праза. Јесу ли то државе у држави? А ко је то стварао? Они или цело друштво?
  • 04.02.2014 09:04
    Predlog
    "I aktuelna vlast je, kao i svaka dosadašnja garnitura, obećala da će izgraditi novo sedište Vatrogasne brigade, ali se od najava nije dalje otišlo. Naime, rad vatrogasaca dodatno otežava činjenica da su smešteni na samo jednoj lokaciji, u Ulici Jovana Subotića, u tesnim prostorijama koje nemaju trenažni centar."

    Graditi?? KAKO SE NIKO IZ GRADSKE VLASTI ne seti da zvrje prazne hale Jugodenta, Jugoalata, a u industrijskoj zoni da ne nabrajam pogašenih firmi te da se sa mnogo manjim ulaganjima iz gradskog budžeta, obezbedi adekvatan prostor za vatrogasnu jedinicu, plus toga pokriven je zapadni deo grada Novog Sada i mnogo bolji pristup delovima grada koji se najviše urbano širio u proteklih 30 godina. "Mnogo su sposobni" :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti