Novosađani nezadovoljni komunalnim uslugama

Korisnici komunalnih usluga u Novom Sadu, Subotici, Inđiji i Vršcu nisu u potpunosti zadovoljni uslugama jer distributeri tih usluga ne vode dovoljno računa o kvalitetu i interesima potrošača, pokazala je anketa koju je sprovelo udruženje Ravnopravni potrošač.
Korisnici komunalnih usluga u Novom Sadu, Subotici, Inđiji i Vršcu nisu u potpunosti zadovoljni uslugama jer distributeri tih usluga ne vode dovoljno računa o kvalitetu i interesima potrošača, pokazala je anketa koju je sprovelo udruženje Ravnopravni potrošač.

Posebne zamerke su zbog neuređenog, a skupog parking prostora, zbog gradskog prevoza, neracionalnog grejanja, naplaćivanja nepostojećih odžačarskih usluga, zbog lošeg odnošenja smeća i loše kanalizacione mreže, pokazalo je istraživanje sprovedeno u 200 domaćinstava u Novom Sadu.

Pogrebna služba je, za usluge koje vrši, od strane korisnika dobila više ocene nego druge komunalne službe, piše u saopštenju.

U sva četiri vojvođanska grada najveći broj ocena za rad službi je "dobar" (3) - na skali od jedan do pet, te se zaključuje da je kvalitet usluga prosečan u sva četiri grada, piše u saopštenju.

Potrošači su ocenjivali odnos cene i kvaliteta struje, grejanja, vodovoda i kanalizacije, sakupljanja i odlaganje otpada, parkinga, javnog prevoza, gradskog zelenila, usluge objedinjenje naplate, kao i odžačarskih i pogrebnih usluga.

Novosađani su u anketi najgore ocenili usluge parkinga i odžačara, a Subotičani parking i preskupe karte za gradski prevoz.

Najbolje prosečne ocene javna komunalna preduzeća dobila su u opštini Inđija, a i u toj opštini najslabije je ocenjen parking.

Anketirani građani Vršca kao najslabiju uslugu ocenili su objedinjenu naplatu - zbog nejasnih računa, kao i uslugu odžačara, pošto se odžačarina naplaćuje svima, bez obzira na potrebe, isto kao i u Novom Sadu.

"Najviše jedinica građani su komunalnim službama podelili u Novom Sadu, a najviše petica u Inđiji", navodi se u saopštenju.

Istraživanje su sprovele organizacije članice Asocijacije potrošača Srbije (APOS): Udruženje Ravnopravni potrošač iz Novog Sada i Udruženje za zaštitu potrošača Košava iz Vršca, u okviru projekta "Proaktivni potrošači".

Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

  • 05.02.2014 18:55
    Свака ти је на месту, Петровићу.
    Мене интересује само једно: да ли у овој јадној земљи има ико да дигне главу и да помогне овом јадном напаћеном и измученом народу!?
    Или је ово ипак једна права банана држав(ица). А имамо такве ресурсе да будемо, да се изразим модено "лидер овог дела Европе", али не може, како да се краде и поткрада.
  • Dr Petrović

    05.02.2014 18:01
    Zakoni
    U ovoj državi sve je iskonstruisano tako, da se zatre Srpski rod:
    Privatizacija je rasparčala društvenu imovinu, otpustila radnike, to je doprinos političara, koga drugog? Slovenci su sve pretvorili u akcije i podelili svima, a akcije na tržište, pa koliko radiš, toliko vrede tvoje akcije.
    Drugo, formirane su navijačke grupe kao udarna pesnica političkih partija, seju strah i mržnju, ali, avaj, za čije novce? Pa za naše, od istih tih privatizacija, plus od kredita koji se dižu u ime naše dece, unuka, praunuka... gospodo, kredite neko mora i da vrati.
    Vojska, školstvo, zdravstvo i policija, su razoružani, i zakonom obespravljeni.
    Sudstvo, kao organ efektivnosti države, je rastureno.
    Pa ko je to uradio?
    Iste ove partije, koje se samo presvlače, menjaju boje, ali ćud nikada.
    Braćo Srbi, da li ćemo se osvestiti i pogledati istini u oči i prestati da hranimo zveri ?
  • joj

    05.02.2014 11:26
    da
    ne-za-do-vo-ljan. Toliko da ih mrzim sve odreda. Ali bas ono MRZIM... nisam ni znao da sam sposoban za to ali uspevaju da iz mene izvuku ono najgore. Toliko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti