Novosađanin osmislio rešenje za sprečavanje prevare investitora

Novosađanin Srđan Srđanov pokušava da pokrene veb platformu kako bi se kupcima stanova omogućilo da imaju uvid u projekat u koji ulažu novac i tako sprečila prevara investitora.

Novosađanin Srđan Srđanov pokušava da pokrene veb platformu "Mešalica" kako bi se kupcima stanova omogućilo da imaju uvid u projekat u koji ulažu novac i tako sprečila prevara investitora.

Kako za Radio 021 objašnjava kreator ove ideje, "Mešalica" bi pružala dvostruku uslugu građanima. Kupcima stanova u izgradnji omogućila bi da na jednom mestu dobiju uvid u dokumentaciju koja je neophodna, kao i da provere poslovnu i pravnu istoriju investitora, dok bi investitorima pružila rešenje za brzu i efikasnu komunikaciju sa klijentima i etapno praćenje radova na izgradnji objekta.

"Moja porodica je među 25.000 građana koji se nikada nisu uselili u stan koji je kupljen u izgradnji. To je bila moja glavna motivacija da smislim način koji će smanjiti rizik pri kupovini takvih stanova, a sa druge strane, promovisati savesno i transparentno poslovanje investitora", navodi Srđanov za 021.

"Mešalica" je osmišljena tako da građanima ponudi sabiranje javnih dokumenta do kojih se dolazi obilaskom šaltera po raznim institucijama, agencijama i zavodima i njihovo objavljivanje na delu sajta koji se bavi proverom investitora. Svi dokumenti su javni i njihovo objavljivanje je dozvoljeno. Pretraga bi se vršila ili po lokaciji ili po nazivu firme koja gradi objekat.

"Nakon što odaberu paket koji je u ponudi na delu sajta koji se bavi praćenjem projekata, svi klijenti će moći da kroz pismene izveštaje, video snimke i fotografije provere tempo izgradnje svog budućeg doma", dodaje Srđanov.

Svi koji žele da podrže "Mešalicu", mogu to učiniti glasanjem, kako bi Srđanov pobedio na takmičenju za najbolju poslovnu ideju "Tvoj biznis, tvoja priča" i uspeo da realizuje svoju zamisao. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • harry

    07.02.2018 17:04
    Pozdrav Ja sam sretan što dijelim svoju sreću na ovoj web stranici
    Jučer sam dobio glavnu karticu i plaća mi 2500 eura (dvije tisuće i petsto eura) na mjestu.
    Ponovno sam pokušao danas i isplaćeno je 2500 eura, Ova glavna kartica mi daje 2500 $ dnevno 6 mjeseci.
    Ako vam je potrebna hitna novčana sredstva, možete dobiti i ovu majstorsku karticu,
    samo se obratite divinecardhacker@gmail.com
    ili pošaljite whatsapp poruku na +14243655441
    Kladim se da je ova karta bolja od zajmova, samo se prijavite i dobit ćete svoju karticu
  • 07.02.2014 13:11
    LINOLEUM
    Sve podatke u vezi investitora i dozvola za gradjenje se mogu dobiti i u Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove ili na sajtu iste u registru investitora.Dobar pokušaj Srdjane ,a kako ti dolaziš do podataka.
  • NN

    06.02.2014 20:48
    samo napred Srdjane
    Ideja je dobronamerna i vredi, cini mi se, pokusaja. Ako i ne uspe, barem si pokusao i stekao iskustvo. Mozda za neki sledeci projekat. I tako sve dok ne upali.
    Zelim ti sve najbolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti