Deci iz Svratišta potrebna topla odeća i voće

Temperature ispod nule napunile su Svratište za decu ulice, gde je tokom hladnih dana svakodnevno boravilo oko 70 mališana.

Temperature ispod nule napunile su Svratište za decu ulice, gde je tokom hladnih dana svakodnevno boravilo oko 70 mališana.

Supervizorka Svratišta Marija Perinović kaže da deca dolaze da se ugreju, urade domaće zadatke, ali i dobiju toplu odeću koju svakodnevno doniraju humani Novosađani. Prema njenim rečima, tokom zime broj korisnika njihovih usluga je oko 40, a u najhladnijim danima poseti ih više od 70 mališana.

"U nekoliko prethodnih dana, kada su temperature padale ispod nule, broj dece koja su boravila u našem objektu prelazio je 70. U ovom malom prostoru teško je organizovati sve što im treba, a na toliki broj dece problem je i mali broj osoblja", rekla je Perinović, prenosi "Dnevnik".

Po njenim rečima, trenutno im je najpotrebnija topla odeća prikladna za hladno vreme, a bilo bi dobro i da dobiju neko voće ne bi li deca unela bar malo vitamina. Mališani u Svratištu svakog dana mogu da doručkuju, ručaju, večeraju, a radnici im pomažu i oko povezivanja sa sistemom socijalne zaštite i školstvom.

Opstanak Svratišta bio je neizvestan, jer se najveći sponzor povukao iz projekta. Ipak, rad će biti nastavljen, a novac će biti obezbeđen iz gradskog budžeta. Po rečima koordinatorke Svratišta Daliborke Batrnek Antonić narednih nedelja biće utvrđen model po kojem će Grad finansirati to, trenutno jedino, gradsko sklonište za decu ulice.

  • Stanko

    06.02.2014 12:19
    Deca
    Niko se nije pozabavio pitanjem "Čija su deca"? Pronaći roditelje dece i istog momenta im uskratiti svaku pomoć. Prave i rađaju decu samo zbog tog novca, posle decu na ulicu, a oni u Kafanu i "udri" po alkoholu. Stranka Bele Kurine im sredi dokumente da mogu ići po pomoć, a ja sam čekao 9 godina da dobijem državljanstvo i dokumente.
  • Olja

    06.02.2014 06:38
    kontakt
    kako doci do kordinatorke ili supervizorke,zelimo da pomognemo...kontakt telefon da li neko zna...
  • MZ OMLADINSKI POKRET

    05.02.2014 14:24
    Od četvrtaka sledećih 10 dana sve što žele građani mogu doneti u MZ "Omladinski Pokret"i biće upućeno na pravu adresu,ponedeljak i i sreda od 7-12 i od 5-8 sati,a ostalim radnim danima od 7,30-15,30.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti