Porez za 20 odsto veći, Novosađani duguju milijardu dinara

Oko 137.000 poreskih obveznika u Novom Sadu od aprila će dobiti priznanice sa porezom na imovinu za ovu godinu, koji je u proseku za oko 20 odsto uvećan u odnosu na prošlu godinu.
Oko 137.000 poreskih obveznika u Novom Sadu od aprila će dobiti priznanice sa porezom na imovinu za ovu godinu, koji je u proseku za oko 20 odsto uvećan u odnosu na prošlu godinu.

U Gradskoj kući očekuju da će na osnovu naplate ovog poreza u budžetu ostvariti prihod od oko 1,2 milijarde dinara.

Član Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić podsetio je da su iznosi za porez većini obveznika promenjeni, ali da neće svima rasti suma koju treba da plate, nego da će neki i manje plaćati zbog promene zona.

"Porez na imovinu će, u proseku, biti za oko 20 odsto veći od prošlogodišnjeg. Umesto na četiri, Novi Sad je sada podeljen u pet zona i zahvaljujući tome, biće i onih na čijim poreskim rešenjima će iznosi biti i do 30 odsto manji od lanjskih", naveo je Mandić.

On je dodao i da građani i privreda na osnovu dugova iz proteklih godina duguju gradu za porez preko milijardu dinara.

Podsetimo, odlukom Skupštine grada definisan je novi sistem određivanja poreza na imovinu građana. Člana Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić je ranije rekao da je predviđeno pet gradskih zona, umesto dosadašnjih četiri, a time i veći raspon koeficijenata koji služe kao osnov za obračun poreza.

  • 01.03.2014 22:21
    sad mi je jasno zašto su Hrvati dočekali oberučke nemačkog okupatora.
  • Ko ne plaća globu

    11.02.2014 08:06
    završiće pod mostom!
    Nije im prošle godine bilo dovoljno što su podigli poreze za 200-300 posto,fali im još para za razne idiotske projekte tipa "psiholog za pse"(da,čak i to je prošlo ovih dana!),za novozaposlenu birokratiju-rodbinu,za ATP(krivica 1 osobe a platićemo svi,osim te jedne osobe naravno),za nove vanredne izbore,za kišu koja tek treba da padne...
    Razlog stalnog podizanja poreza je nebitan,važno je da nas bitange pljačkaju sve više i da uvek u nekoj fotelji sedi poneki dokoni mozak i smišlja kako da za neki idiotski razlog navuče novu svotu para !
    Zapravo samo je jedan razlog :
    Iscrpeti platežno svaku porodicu do te mere da ne može više da plaća,kako bi se na osnovu dugovanja za porez,oduzeli polako naši domovi.
    Nema više šta da se krade,društvena imovina davno je oteta i prodata za "dž" pa su se sada okomili na imovinu svih nas!!!
  • nestranacka licnost

    10.02.2014 21:15
    Otkada je SNS na vlasti, nista nije uradjeno u Novom Sadu! Samo poskupljenja komunalnih usluga,poreza, uvodjenje novih, izmisljenih stavki! Afera oko gasa, struje! Samo gledaju kako da pokradu narod!!! Smeniti Vucevica sto pre!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti