Stečaj u Jugoalatu

U preduzeće "Jugoalat - JAL" uveden je stečaj, na osnovu odluke Privrednog suda u Novom Sadu.

U preduzeće "Jugoalat - JAL" uveden je stečaj, na osnovu odluke Privrednog suda u Novom Sadu. Ovlašćeni stečajni upravnik, Jadranka Gulan, ušla je danas u krug fabrike.

Juče je održano završno ročište na kojem su se o stečaju izjasnili vlasnik i bivši radnici koji potražuju zaostala dugovanja. Većina bivših radnika tražili su stečaj, a zastupnik vlasnika, Bojan Uzelac, pokušao je da pomeri rok za vraćanje dugova za 20. jul.

Kako tvrdi predsednik Upravnog odbora ovog preduzeća, Spasa Jakovljević, nepokretnosti u vlasništvu "Jugoalata" vrede oko 17,6 miliona evra, što je daleko više od potraživanja poverilaca. Zahtev za stečaj pokrenula su dva bivša radnika "Jugoalata", koji potražuju po milion dinara svaki, a kako kaže Jakovljević, realna suma koju bi oni mogli da traže je 270.000 dinara, koliko im je i ponuđeno. Kako on tvrdi, pojedini radnici su više puta naplaćivali svoja potraživanja, zbog čega se od suda traži da se utvrdi tačan iznos koji "Jugoalat" treba da isplati bivšim i sadašnjim zaposlenima.

"Jugoalat" vodi sudski spor protiv "Erste banke", koja od ovog preduzeća traži 1,2 miliona evra na ime hipoteke. Jakovljević tvrdi da je stavljanje hipoteke na imovinu bilo nezakonito.

  • Zoki021

    04.06.2010 06:38
    Stecaj nego sta!!!
    Imao sam posla sa tim Jakovljevicem,inace jos jednim u nizu Crnogoraca na privremenom radu u Novom Sadu i covek je stvarno fenomen,sva dugovanja Jugoalata je osporavao,cak i mojoj firmi,za svaki slucaj je imao svoje glediste i interesantno da je a vidim i sa radniocima je slucaj priznavao samo oko 25% dugova.U Nemackoj bi ovakvim biznismenima odavno oduzeli dozvole i licence koje kod nas uzgred ni ne postoje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti