Koga zvati ako sumnjate da vam je komšija preminuo?

Neimenovani Novosađanin obratio se Radio Novom Sadu zatraživši savet kome da prijavi da sumnja da je komšinica, koja živi sama, već dva dana mrtva u stanu.
Neimenovani Novosađanin obratio se Radio Novom Sadu zatraživši savet kome da prijavi da sumnja da je komšinica, koja živi sama, već dva dana mrtva u stanu.

On je ra RTV rekao da je dva sata zvao policiju, hitnu pomoć i centar za socijalni rad, čiji je žena bila korisnik, i da su ga iz jedne službe prebacivali na drugu.

Komšije u dvorišnim stanovima u Štrosmajerovoj ulici u Petrovaradinu kažu da dva dana nisu čuli ni videli komšinicu. Dozivali su je i lupali na vrata, ali nije odgovarala.

"Ja nisam mogao da uđem nikako, a video sam da su mačke tamo sve razrovarile po njenom predsoblju. Kad sam malo bolje pogledao, primetio sam komšinicu kako nepomično leži i videlo se onako da ju je poplavila krv i da joj izlazi na usta. Nisam znao šta da radim", objašnjava jedan od komšija.

Tada se komšiluk zapitao: Koga da zovu?

"Zovi miliciju, oni te prebace. Zovi socijalnu službu. Nemam broj socijalne službe. Pa na Guglu traži. Pa nađem, ali nije više taj broj i dobijemo na kraju socijalnu službu, ali nije pravi broj, pa te oni prebace na drugog, pa na trećeg, pa oni kažu zovi hitnu pomoć. Hajde mi zovemo hitnu. Oni kažu: "Šta vi nas zovete mi nemamo veze s tim", kaže komšija preminule u Štrosmajerovoj.

U Centru za socijalni rad kažu da, iako se sumnjalo da je korisnica njihovog Centra preminula, oni nisu prva adresa koju je o tome trebalo obavestiti. Uprkos tome, kada je prijavljen slučaj, socijalna radnica je izašla u urgentnu-terensku posetu i urgirala da izađe i policija, kaže Milica Ljubičić iz tog centra.

"Prvi slučaj da se na ovakav način sumnjive smrti prijavljuje prvo Centru za socijalni rad. Iz našeg iskustva, uglavnom se prvo uključivala policija, koja bi nakon uviđaja na terenu i prikupljanja podataka nas uključila u celu priču", naglašava Ljubičić.

Ekipa Hitne pomoći izlazi na teren samo ukoliko mogu da dođu do pacijenta. Ukoliko je pak neko životno ugrožen ili se sumnja da je preminuo u stanu na kojem čija vrata su zaključana, ekipa ne izlazi na teren, objašnjava portparolka Hitne pomoći Sanja Pokrajac Nenadić. "Poziva se prvo policija, pa tek onda naša služba i naravno ekipa će biti poslata na datu adresu", dodaje Pokrajac Nenadić.

Kada poziv te prirode prime u policiji, dispečeri bi trebalo odmah da pošalju dežurnu ekupu na uviđaj, jer ukoliko se ustanovi da je u stanu leš, jedino policija sme da obije vrata stana.

Iako je RTV još juče u novosadskoj policiji tražila informaciju o tome da li su komšije prijavile slučaj i ukoliko jesu, zašto policija odmah nije obavila svoj deo posla, odgovora još nema.

Inače, sumnje komšija su se pokazale tačnim, jer kada su vrata stana konačno otvorena, ustanovljeno je da je žena preminula.

  • dule

    10.02.2014 14:26
    @DrReed - Hehe
    Pa naravno da je bravar tražio pare za obijanje zato što, za razliku od ostalih spomenutih gov..ra, on ne prima pare iz budžeta (poznato i kao državna sisa) već mora iste da zaradi.
  • KOmša

    10.02.2014 09:22
    Niko neće odgovornost
    Kada smo pre par godina imali situaciju - posumnjali smo da mi je tašta umrla,... zovem policiju i kažem šta je problem,... a policajac na vezi kaže: "Vi provalite na vašu odgovornost, pa ako treba zovite Hirnu pomoć ako je smrtni slučaj u pitanju".... tek onda ako hitna utvrdi smrtni ishod zovu policiju na lice mesta... (grobari saznaju na svoj način)...
    Dakle, niko neće doći dok postoji samo sumnja ili nejasna situacija...
  • prijavi ubistvo

    08.02.2014 20:04
    Doticni kaze prijavis ubistvo.PA onda te ispituju privode pa tragaju uzimaju otiske dnk bris.Da li se isplati zapitaj se ispitivace te kao da si ti to uradio.Ovako nazalost cuti nista nisi cuo ni video nazalost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti