Obnova pruge Petrovaradin-Beočin iz javno-privatnog partnerstva

Pruga Petrovaradin-Beočin biće rekonstruisana po modelu javno-privatnog partnerstva, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Vojvodine.
Pruga Petrovaradin-Beočin biće rekonstruisana po modelu javno-privatnog partnerstva, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Vojvodine.

Model saradnje biće napravljen u saradnji sa Železnicama Srbije, lokalnim samoupravama Beočina i Novog Sada, kao i sa zainteresovanim institucijama i preduzećima.

Železnice Srbije će biti zadužene za definisanje projekta rekonstrukcije, a zatim će kompanije Lafarž BFC, Alas Rakovac, Karin komerc MD i Olajterv sačiniti sporazum o finansiranju izrade glavnog projekta i tehničke dokumentacije za rekonstrukciju pruge.

"Postoji jasno iskazan interes javnog i privatnog sektora za rekonstrukciju pruge Petrovaradin-Beočin", izjavio je pokrajinski sekretar Miroslav Vasin i dodao da bi se nakon finalizacije tog projekta, isti model mogao primeniti i u drugim sličnim slučajevima.

U regionu kroz koji prolazi 17 kilometara ove pruge posluju velika preduzeća, a nakon njenog zatvaranja 2007. godine zbog lošeg stanja, najveći deo teretnog saobraćaja prebačen je na puteve.

Obnova pruge zbog toga je od velikog značaja i za kompanije i za stanovnike, jer teretni drumski transport ima negativne posledice po kvalitet puteva, bezbednost saobraćaja i građana, kao i za zaštitu životne sredine.

  • taraba

    17.02.2014 14:38
    pruga petrovaradin-beocin
    ideja je odlicna, ako nam sa strane neko uradi, bice jos nesto, ovako nasa praksa sa tri radnika na gradilistu,sa dobrim primerima koridora, pa i novog zezeljovpg mosta, bice taman zavrsena kad neko pronadje digitalnu transformaciju putnika. bar cemo imati neke koristi: znate dragi posetioci muzeja , ovde imate primer pruge kako su se nekad prevozili putnici na liniji petrov.- beocin
  • Sale NS

    09.02.2014 09:25
    A kome treba ova pruga ?
    Totalno sam u dilemi, kome treba ova pruga ? Mozda novosdaskim privrednim feF4Ngigantima ili poznatoj petrovaradinskoj privredi ? Isto je nebulozno kao i onaj most koji hoce da naprave kod rektorskog parka do ispod tvrdjave ! Dajte pare u nesto pametnije MOLIM !
  • press

    08.02.2014 09:37
    da vojvodina
    nije pljackana od 1918 pa na ovamo-sve pruge bi bile u funkciji !
    ps-majka mi je radila u zto novi sad 37 godina !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti