Država preuzima "Novi Sad - Gas"?

Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je danas u Novom Sadu da će ispitati poslovanje DP "Novi Sad - Gas".
Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je danas u Novom Sadu da će se ispitati poslovanje DP "Novi Sad - Gas".

Ona je precizirala da će minstarstvo i nadležne inspekcije proveriti poslovanje ovog preduzeća, a dokumenta i pritužbe građana uputiti kordinacionom timu za borbu protiv kriminala i korupcije. Mihajlović je najavila i da se razmišlja o "podržavljivanju" te firme, što je zahtev skoro svih stranaka u Novom Sadu, kako oni na vlasti, tako i u opoziciji.

Povodom pritužbi građana na visinu računa i obračun PDV-a za decembarsku potrošnju, ona je ponovila da će Komisija za ispitivanje kvaliteta gasa, formirana od strane ministarstva, Agencije za energetiku i Udruženja potrošača, vrlo brzo dostaviti izveštaj da li je u decembru bio veći procenat domaćeg gasa lošijeg kvaliteta, ističući da će ukoliko se to pokaže kao tačno, distributeri snositi odgovornost.

Govoreći o problemima koje su danas izneli građani u Novom Sadu na prijemu u Gradskoj kući, ona je pomenula problem naplate toplotne energije po utrošku.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da je nekoliko građana kazalo da su dobili povećane račune za toplotnu energiju obračunatu po utrošku.

Vučević je naveo da su Agencija za energetiku Novog Sada i JKP "Novosadska toplana" dali preporuku da se toplotna energija naplaćuje po utrošku i da je to za građane isplativije nego da se obračunava po kvadratu stambene površine.

"Međutim, građani kod kojih je postojala tehnička mogućnost merenja utroška toplotne energije žale se na račune, pa ćemo ispitati i te slučajeve i videti o čemu se radi", izjavio je Vučević. On je dodao i da će "koliko sutra" zahtevati od Agencije za energetiku Grada Novog Sada i Novosadske toplane da dostave njihovo pojašnjenje oko naplate po utrošku.

(Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • bisa

    10.02.2014 19:50
    tuga
    Da li narod jos ima snage da veruje bilo kome, svi su istroseni, nema nama spasa!!!
  • Sanja

    10.02.2014 17:02
    Posle bitke, svi generali
    E moji Vi.... političari
    Setili se pred izbore da pokrenete pitanje o gasu , sramota u najmanju ruku.Godinama se udruženje za zaštitu potrošača bori za nas, od 78 odbornika u Skupštini Grada Novog Sada samo njih troje traže, mole, govore o temi gasa i DP"Novi Sad-gas", nikada mediji nisu njihove zahteve i molbe objavili ili ti pitali šta to odbornici ovoga grada traže , kakvim podatcima raspolažu i zašto se zalažu za proveru kvaliteta gasa, načinu obračuna i plaćanja, vlasništvu mreže, šta radi Agencija za energetiku Novog Sada, gde joj je uopšte sedište i iz kog razloga i zarad čega je odvojeno iz budžeta 8 miliona dinara itd.. U gradu funkcioneri nemi , novinari nemi ,svi nemi i nezainteresovani ...Sramota za sve Vas!!!
  • Enko

    10.02.2014 15:21
    Dobio sam odgovor na prigovor na kvalitet gasa
    Stiglo poštom fotokopirano rešenje, da je gas bio zadovoljavajućeg kvaliteta i da platim račun...
    Ko veli "aman ne kenj*** i plati". Po starom dobrom običaju ove države.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti