U podne akcija za sređivanje barake u kojoj živi mala Zorana

Svi koji žele da pomognu u sređivanju kuće porodice Ostojić koja živi u katastrofalnim uslovima na Novom naselju, to mogu da učine danas u 12h ispred trošne barake u Ulici Momčila Tapavice.
Svi koji žele da pomognu u sređivanju kuće porodice Ostojić koja živi u katastrofalnim uslovima na Novom naselju, to mogu da učine danas u 12h ispred trošne barake u Ulici Momčila Tapavice.

Porodici je neophodan nameštaj, posteljina, kao i školski pribor za dve starije devojčice, navodi organizatorka akcije, Vanja Marčić Sulomar iz udruženja "Plasmatis". Prema njenim rečima, bitno je da donesena roba bude funkcionalna.

"Skupićemo se ispred barake u kojoj živi jednomesečna Zorana sa sestrama i roditeljima i najpre ćemo je očistiti i dovesti u pristojno stanje, zbog čega je neophodno poneti rukavice, lopate i kese za smeće. Svi koji imaju neki komad nameštaja, poput pisaćeg stola, kreveta, komode ili ormara, ali da su celi, čisti i funkcionalni, ako mogu neka donesu na adresu. Neophodna je i posteljina, a naravno i školski pribor za dve devojčice od 11 i 13 godina", kaže ona, dodajući da krevetac nije više neophodan.

Organizatorka navodi da je u pitanju porodica koja želi po svaku cenu da se iskobelja iz nezavidne finansijske situacije, a prvenstveno da zadrži decu.

"Starije devojčice redovno idu u školu, a očuh i majka se na svaki način dovijaju da dođu do novca da ih prehrane. Oni znaju da ova pomoć nije rešenje njihovih problema, ali trenutno nemaju drugih mogućnosti", navodi Vanja Marčić Sulomar.

Mirjana Ostojić sa ćerkama i nevenčanim suprugom već dve godine živi u napuštenoj radničkoj baraci na Novom naselju. Oni su tu došli iz Perleza, gde su živeli sa ocem nasilnikom, zbog čega je Mirjana jednog dana odvela decu u nepoznato. Uselila se u trošnu baraku, u kojoj nema nameštaja ni prozora, već samo improvizovana WC šolja i poluraspadnuti krevet. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Sosa

    12.02.2014 19:10
    @ anonimus novo naselje
    Ako me iskustvo išta naučilo to je onda da najviše pljuju na dođoše baš oni koji su drugo koleno doseljenika pa su nečim jadni isfrustrirani umesto da iskoriste širinu koju su zatekli i različitost koju su doneli. Ne kaže se džaba: 'Ako je Turčin krvav do lakata, poturica mora do ramena.'
    Sram Vas bilo, u ime svih Novosađana, koji ljude ne dele po dođoškoj ili starinskoj liniji nego po meri čoveštva ili nečoveštva.
  • 12.02.2014 14:21
    Nered
    Ja nisam u mogućnosti da pomognem jer sam daleko ali nered u kojem žive nema opravdanje, da ne mogu da počiste, da sklone, da pobacaju svo to smeće koje je oko njih pa što ostane da se vidi šta je i gde je. To zaista po meni nema nikakvo opravdanje, biti radno sposoban, pokretan, njih nekoliko u kući (većina ženske osobe) i sedeti skrštenih ruku, pa ni to malo što možeš ne uraditi, nemam komentar. Nadam se da će dobiti pomoć ali verujem da će vrlo brzo stanje biti isto samo sa više stvari (koje će nadam se dobiti).
  • 12.02.2014 10:57
    @Anonimus - Novo Naselje
    Pozdravite Vasu mamu koja te naucila da tako delis ljude, jadnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti