Odgovor na vest pod naslovom "Tužilaštvo istražuje krađu toplane Mišeluk"

Objavljuje se deo odgovora po presudi Višeg suda.

Po presudi Višeg suda u Novom Sadu broj P.285/2013 od 30. januara 2014. godine, objavljujemo deo odgovora Vladimira Jelića na vest pod naslovom "Tužilaštvo istražuje krađu toplane Mišeluk" objavljenog dana 2.12.2013. godine:

Po presudi Višeg suda u Novom Sadu broj P.285/2013 od 30. januara 2014. godine, objavljujemo deo odgovora Vladimira Jelića na vest pod naslovom "Tužilaštvo istražuje krađu toplane Mišeluk" objavljenog dana 2.12.2013. godine:

"U potpunosti je netačna tvrdnja da je Toplana "Mišeluk" ukradena. Svi delovi ovog postrojenja koji su bili upotrebljivi preneti su u magacine JKP "Novosadska toplana", odnosno ugrađeni u druga postrojenja. U maju, 2010. godine je započeto, a 9. juna je završeno prenošenje svih mašinskih, elektro i merno-regulacionih elemenata sa TO "Mišeluk". Sve što je ostalo na tom lokalitetu je otpad, za čije uklanjanje je Upravni odbor "Novosadske toplane" doneo zvaničnu odluku. O svemu navedenom postoji pisani trag, koji se može proveriti u ovom preduzeću.

Potpuno je netačna i tvrdnja da je Toplana "Mišeluk" pre demontiranja "bila u idealnom stanju, imala kapacitete za grejanje 5.000 domaćinstava, te da je njena vrednost iznosila oko 2,4 miliona evra". Istina je da Toplana "Mišeluk" izgrađena 1977. godine i da nije bila u funkciji od 1999. godine, kada je uništena u NATO bombardovanju. Njen kapacitet je bio za grejanje 1.000 domaćinstava, a grejala je samo zgradu Televizije Novi Sad. Zvanični nalazi ovlašćenih sudskih veštaka pokazali su da je celokupna oprema amortizovana i da je njena knjigovodstvena vrednost u junu mesecu 2010. godine iznosila 0 (slovima: NULA) dinara.

To jasno ukazuje na činjenicu da prethodno rukovodstvo JKP "Novosadska toplana" ne samo da nije oštetilo preduzeće, nego je ostvarilo značajne uštede, stavljajući amortizovanu opremu u dalju funkciju. Državna revizorska institucija, u izveštaju o reviziji JKP "Novosadska toplana" iz decembra 2012. godine nije pronašla nikakve nepravilnosti u vezi sa ovim slučajem".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti