Šta će 'Informatici' 41.000 litara goriva?

Novosadska "Informatika" prošle nedelje raspisala je tender za nabavku goriva, za koju planira da utroši čak 6,5 miliona dinara.
Novosadska "Informatika" prošle nedelje raspisala je tender za nabavku goriva, za koju planira da utroši čak 6,5 miliona dinara.

Po prosečnoj ceni goriva na pumpama, to iznosi preko 41.000 litara benzina, što uz potrošnju od sedam litara po pređenom kilometru znači da preduzeće koje se bavi objedinjenom naplatom komunalija planira da njihova službena vozila pređu neverovatnih 600.000 km.

"Informatika" nije transportno preduzeće, a u svom voznom parku ima desetak službenih automobila, što ovu javnu nabavku čini još bizarnijom. Kada je 021 pre tri godine istraživao potrošnju goriva u novosadskim javnim preduzećima, "Informatika" je za ovu stavku izdvajala tri i po puta manju sumu, tačnije 1.800.000 dinara.

Komentar Dejana Čelara, direktora ovog preduzeća, nismo uspeli da dobijemo, jer je odbijao pozive novinara Radija 021. "Informatika", inače, od kako je Treća Srbija preuzela rukovođenje ovom firmom, ne odgovara na novinarska pitanja, kao ni zahteve za pristup informacijama od javnog značaja, što je njihova zakonska obaveza. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Glasac

    13.02.2014 21:35
    @revolucionar
    zao mi je ako vas je isprovocirao moj post. Ja sam inace zensko ali mi glasacica nije dobro zvucalo kao nick. Inace ne komentarisem skoro nista na 021 ali sam se iskreno zapitala ono sto sam napisala. Nisam clan nijedne stranke i ne razumem zasto vas je moj post toliko cacnuo? Ja nikog ne branim. Kazem samo da su svi isti a iz nekog razloga napadaju stalno iste. To je prosto cinjenica. Sta sad ispada da su u SNS i DS svi sveci???? Znamo dobro da to nije istina. Nema nazalost za koga da se glasa. A ja redovno glasam i izlazim na svake izbore u nadi da ce biti nesto drugacije. Ako su izbori u selu u kojem zivim iscimacu se ako treba i da dodjem sa Mont Everesta da bih glasala za ljude koje smatram da ce nase selo unaprediti. I cik pogodite, moji favoriti nikad nijedno mesto u MZ nisu osvojili. Nazalost. Nema u Srbiji mnogo pameti. Uglavnom izvinite sto sam vas isprovocirala. Pozdrav. I naravno izacicu na glasanje kao i uvek. Ja ipak ne odustajem
  • neko iz mase

    13.02.2014 20:02
    novinar matematicar
    vozilo ne trosi 7 litara po kolimetru , nego 7 litara na 100 kilometara...... de malko razmisljaj irvasu jedan :)
  • Đole

    13.02.2014 10:37
    Ala će boleti
    Da mi je znati kako će se onaj što je zvanično izvršni direktor Informatike, a ustvari je pravi direktor, osećati posle pada sa vlasti. Čovek je umislio da je bog, a od sutra će biti ono što ustvari i jeste - NIŠTA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti