Danas u Dunavskoj ulici najava Turijske kobasicijade

Kao najava jubilarne tridesete Turijske kobasicijade danas će se u Dunavskoj ulici prodavati sveže i pečene roštiljske kobasice po promotivnim cenama.
Kao najava jubilarne tridesete Turijske kobasicijade danas će se u Dunavskoj ulici, od 9 do 16 sati, prodavati sveže i pečene roštiljske kobasice po promotivnim cenama.

U ponudi će biti suve kobasice po ceni od 800 dinara po kilogramu, sveže će biti 600, a pečene roštiljske kobasice koštaće 150 dinara.

Čuvena Turijska kobasicijada održaće se od 21. do 23. februara, a organizatori najavljuju da je ovogodišnja kobasicijada pojačana bogatim propratnim programom. "Prošle godine smo ušli u Ginisovu knjigu rekorda sa kobasicom dugom 2.029 metara, a nema logike da sami sebe obaramo, tako da se u tome nećemo takmičiti, ali ćemo kobasicu ipak produžiti za metar", kažu organizatori za Radio 021.

Prema najavama, na bini će biti takmičenje u brzom jedenju kobasice i ispijanju piva. Poslednjeg dana kobasicijade preko dana nastupa tamburaški orkestar, a uveče će biti izvedena predstava.

Turijska kobasicijada je jedan od poznatijih i ukusnijih vojvođanskih turističkih brendova, a dočekuje goste iz svih delova Srbije, kao i susednih država.

  • -

    14.02.2014 18:19
    -
    @Sale NS

    najbolji kuglof biraju ono malo nemaca sto je ostalo i oni koji su jos zivi iz inostranstva pa dodju tih dana ovamo preko svojih udruzenja.

    zato ne znas za njih. bu! pojesce te.
  • Taxi

    14.02.2014 11:29
    strahota
    Jutros sam kupila sveže turijske kobasice i ispekla za doručak. Ništa strašnije u životu nisam jela! Kobasice su nenormalno masne i neukusne. Ni pas ih nije pojeo! Užas.... :(
  • dj

    14.02.2014 09:12
    @Sale NS
    Štrudlijada (u više sela) i krofnijada postoje :) Moraju vojvođanske domaćice da pokažu da imaju bolje kolače od komšinice. Zato ih volem, i kolače.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti