Predlažu da se zaključavaju novosadske škole

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama odlučilo je da predloži da se zaključavaju novosadske škole.
Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama na svom prvom radnom sastanku odlučilo je da predloži da se zaključavaju novosadske škole.

Predsednik ovog tela Zoran Srdić naveo je da će školama poslati dopis kako bi videle šta im je potrebno da se osiguraju, a da će Uprava za obrazovanje pomoći ukoliko su potrebna sredstva za kupovinu ograde, vrata i slično.

On je dodao da je to najvažnija mera koju su doneli. "Mera koju smo predložili je da se nađe način da se zaključavaju ulazi u škole i da se ostavi samo jedan prolaz za ulazak u školu", naveo je Srdić. On nije precizirao kada bi ovu preporuku škole trebalo da prihvate i realizuju.

Na prvoj sednici, članovi Koordinacionog tela razgovarali su i o uključivanju predstavnika Interesornog odbora koji je nedavno formiran u saradnji Centra za socijalni rad, policije i drugih ustanova, zatim o izradi akcionog plana, kao i o tome da se prikupe informacije o agencijama za obezbeđenje koje pružaju usluge obezbeđenja po školama u Novom Sadu.

Podsetimo, Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja je krajem januara najavilo da će preporučiti da se poveća broj dežurnih nastavnika za vreme velikog školskog odmora, kao i formiranje timova za borbu protiv nasilja koje će činiti i nastavnici i učenici.

Zabrinutost za bezbednost dece u školama dodatno je povećao incident koji se dogodio krajem januara u Srednjoj ekonomskoj školi "Svetozar Miletić", kada su trojica mladića upala na čas, i srpom i bejzbol palicom napala 17-godišnjeg učenika.

  • mosa

    14.02.2014 13:26
    odlučnost
    Nastavnicima, profesorima veća ovlašćenja.Roditelje problematične dece najoštrije sankcionisati. Maloletne izgrednike najuriti. ( srednja škola nije obavezna) Uputiti ih na prevaspitavanje u..Od stalnih molbi da deca budu bolja nema vajde. Dozvolili smo im previše prava, a oni ne prihvataju nikakve obaveze.
  • Marko

    14.02.2014 09:53
    ---
    Puna podrška koordinacionom telu za borbu protiv nasilja .......
  • Slobodan

    14.02.2014 08:49
    slobodan@gmail.com
    Ovom problemu se treba prici generalno (policija, tuzilastvo,sudstvo), jer ovakva pojedinacna resenja delimicno ce zastititi decu i gradjane od nasilja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti