Na Trgu slobode protest zbog skandaloznih presuda

Po uzoru na protest u Nišu, grupa revoltiranih Novosađana zakazala je protest na Trgu slobode za danas, 15. februar, pod nazivom "Za Vuka i Vladislavu". 
Po uzoru na  protest u Nišu, grupa revoltiranih Novosađana pozvala je na solidarisanje i zakazala protest na Trgu slobode danas (subota 15. februar) u podne pod nazivom "Za Vuka i Vladislavu".

Kako navode organizatori, oni će na ovaj način izraziti solidarnost sa porodicama i prijateljima preminulih. "Građani Novog Sada pridružuju se građanima Niša u borbi za pravdu. Ne dozvolimo da ubice šetaju slobodno, ne dozvolimo da korumpirano sudstvo ponovo bude blagonaklono prema kriminalcima, a povrh svega ne dozvolimo da se ovakve stvari više ikada dese", ističu oni.

Na Fejsbuku je napravljena stranica koja poziva Novosađane da se okupe na Trgu, a neki od zahteva su da se pritisne sudstvo, opomenu  institucije, vaspitne ustanove i država da se što pre krene u oštru kampanju protiv nasilja.

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u četvrtak u Nišu i protestovalo zbog ubistva studenta Vuka Stojiljkovića (22). Pored tog slučaja, navedeni su i primeri suđenja za ubistva Novosađanki Marije Cimbal i Vladislave Červenko, kao i za požar u diskoteci "Kontrast".

Okupljeni su tom prilikom pozvali na masovni protest u svim gradovima u Srbiji, a za sada su Beograđani i Novosađani potvrdili učešće. (Suzana Stojićević – suzana@021.rs)

  • -

    15.02.2014 20:18
    -
    svako ko je dosao u ns zadnjih 10g neka procita komentare nislija o njihovim novodoslim gradjanima.

    a nas nazivate fasistima.
  • 15.02.2014 12:12
    Tuzan sam
    Bio sam. Ne osudjujem one koji nisu bili.

    Nista vise.

    Moj poslednji komentar na ovom sajtu.

    Tacka.
  • 15.02.2014 10:57
    Ja bih došao,ali moram da blejim u haustoru zgrade se ekipom.Mi sa naselja ni za šta drugo i ne znamo.Provedosmo ceo život u haustoru-tu će verovatno i da nas pokopšaju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti