FOTO: Dunavska mirisala na kobasice

U Dunavskoj ulici danas je održana promocija kobasicijade u Turiji.

U Dunavskoj ulici danas je održana promocija kobasicijade u Turiji.

Na nekoliko štandova vešti majstori iz Turije su Novosađanima ponudili pečene i sveže kobasice. Gužvi nije bilo, a mogla se kupiti pečena kobasica za 150 dinara, kilogram suvih kobasica za 800 ili svežih kobasica za 600 dinara.

Novosađani koje je reporter 021 zatekao u Dunavskoj ulici, kažu da već godinama kupuju turijske kobasice i da su verovatno najbolje na svetu.

- Ne može ni jedna fabrička kobasica da zameni ove turijske. Imao sam prilike da putujem i po Mađarskoj, Nemačkoj, Austriji i drugim zemljama i da probam i njihove specijalitete iz domaće radinosti, ali ove naše su ipak najbolje - ispričao nam je stariji Novosađanin, koji je kupio oko pet kila kobasica.

Među kupcima je bilo i puno zaposlenih iz prodavnica, lokala i kancelarija iz Dunavske i okolnih ulica. Miris pečenih kobasica širio se centrom, a izgledalo je da su svi u centru danas doručkovali ili užinali turijske specijalitete.

U kobasicama je najviše uživao jedan pas lutalica koji se šetao od prolaznika do prolaznika i od svakog dobijao po parče kobasice.

 

  • zeljko

    22.02.2014 18:07
    gde u Beograu mogu da kupim kobasice iz Turije?
  • 14.02.2014 22:18
    Ja bila kupila, a bolje da nisam. Ukus katastrofa.
    Daleko je to od domace tradicionalne kobasice.
    Nevereujem da oni za svoje potrebe ovako prave kobasice. Sve u svemu VELIKO RAZOCARENJE.
  • allo

    14.02.2014 15:27
    primitivno
    jako primitivno.Izgleda kao najlon-pijaca.Zalosno.Bedno.Prljavo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti