DS: Uhapsiti odgovorne za kupovinu glasova

Gradski odbor Demokratske stranke zatražio je danas da se odgovorni za kupovinu glasova na izborima 2012. godine hitno uhapse i da nadležni obaveste javnost ko je to radio.
Gradski odbor Demokratske stranke zatražio je danas da se odgovorni za kupovinu glasova na izborima 2012. godine hitno uhapse i da nadležni obaveste javnost ko je to radio.

U DS navode da su zgroženi tvrdnjama Bele Kurine koji je u izjavi za 021 priznao da je na prošlim izborima bilo kupovine glasova i da mu je za to novac obezbedila Demokratska stranka.

"Gospodin Kurina, jedini Rom u Romskoj demokratskoj stranci, danas je konačno priznao da je počinio krivično delo. Ako je gospodin Kurina ubeđen u istinitost svojih tvrdnji, zbog čega svoja saznanja nije odmah izneo tužilaštvu, već je pribegao novom krivičnom delu i pokušao da lažira izveštaj lekara specijaliste?

Primer očite kupovine glasova desio se na izborima za Savet mesne zajednice Bukovac. Naime, Romska demokratska stranka odnela je ubedljivu pobedu iako u Bukovcu žive samo dve romske porodice. Očit primer je i činjenica da je Romska demokratske stranka u Novom Sadu osvojila 6% glasova iako u Novom Sadu nema ni 1% Roma.

Upravo zbog dobrih odnosa koje Demokratska stranka tradicionalno neguje sa predstavnicima Romske zajednice, naša je obaveza da ukažemo na sve one koji se lažno predstavljaju kao njihovi predstavnici i pritom obmanjuju javnost i čine krivična dela", navodi se u saopštenju novosadskih demokrata.

Kurina je u današnjoj izjavi za 021 po prvi put priznao dosadašnje optužbe i vlasti i opozicije, kako je to kome odgovaralo u određenom trenutku, da je na izborima pre dve godine bilo kupovine glasova, ali je kazao da novac nije dobio od osumnjičenog lidera pokreta 3D Tomislava Bokana, već od Demokratske stranke.

  • Mile2

    21.02.2014 15:12
    S obzirom da novi izbori predstoje uskoro, možda bi bilo dobro sačekati nove krađe glasova prevejanih lopova u ovom poslu, pa sa novom optužnicom za delo koje će se desiti procesuirati i optužnicu za prethodno počinjeno krivično delo. Sudska brzina ne može stići procesuirati ono što se desilo na prethodnim izborima do novih izbora.
  • Mile2

    15.02.2014 15:57
    Dobro je krenulo, makar i sa velikim zakašnjenjem. Bela je priznao delo. Hapšenje umešanih u ovo krivično delo pomoglo bi da se slično ili isto delo ne ponovi i na narednim izborima. Delujmo preventivno a ne naknadno i nakaradno, kao od bede.
  • 100%Taksista

    14.02.2014 21:44
    Rom
    Eh da sam pristao da vozim i glasam za Cigiće, da se na popisu izjasnim kao Rom, Sada ne bih morao taksirati 14/7 da preživim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti