FOTO: Vrtići "Palčica" i "Detelina sa četiri lista" dobili nova igrališta

Vrtići "Palčica" i "Detelina sa četiri lista" dobili su nova igrališta za decu.
Vrtići "Palčica" i "Detelina sa četiri lista" dobili su nova igrališta za decu.

Dva dečija igrališta izgrađena su u vrtiću "Palčica" u Ulici Branimira Ćosića jedno za decu uzrasta do 3 godine, drugo za stariju decu, uzrasta od 3 do 6 godina.

Završena je betonska podloga kao preduslov za postavljanje tartana na igralištu namenjenom mlađoj deci, a postavljeni su i ankerisani svi rekviziti (multifunkcionalne kompozicije za decu sa posebnim potrebama, rekviziti birani prema potrebama i uzrastu dece, razvijanju motoričkih i didaktičkih sposobnosti), saopštio je Zavod za izgradnju grada.

Verovatno će u narednim danima biti postavljena i tartan podloga. Takođe, izgrađena je i pristupna staza, širine 2 metra, od objekta vrtića do prostora za igru dece.

U vrtiću "Detelina sa četiri lista" na Detelinari izgrađeno je jedno igralište. Nakon izlivanja temelja, nasipanja podloge od šljunka, postavljeni su: manji tobogan, sprava za razvoj motoričkih sposobnosti za balansiranje, penjanje i lavirint.

Iz ZIG-a napominju da su ova dečija igrališta bezbedna za decu, da su dimenzionalno prilagođena prostoru, rekviziti za igru i elementi urbanog mobilijara su savremenog dizajna, a prema najsavremenijim evropskim uslovima, koji podrazumevaju standarde visokog kvaliteta i sigurnosti, birana je upotreba materijala i podloga proverenih na bezbednost, toksičnost i dugotrajnost. Sprave koje su postavljene prilagođene su deci za samostalno korišćenje.

U najskorijem periodu novim dečijim igralištima biće opremljeni vrtići  "Leptirić" u Ulici braće Krkljuš, "Vila" u Ulici Pavla Simića, "Vendi" u Ulici braće Dronjak, "Pčelica" u Ulici Laze Kostića i "Biberče" u Ulici vojvode Mišića u Futogu, kao i teretana na otvorenom u dvorištu OŠ "Prva vojvođanska brigada" čime će se zaokružiti i zatvoriti ciklus opremanja ove škole.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti