Od ove nedelje više policajaca na ulicama

Ove nedelje očekuje se pojačanje redova novosadske policije.
Ove nedelje očekuje se pojačanje redova novosadske policije.

Mada nije tačno precizirano kada će najavljeni novi pripadnici MUP-a stići, po nezvaničnim saznanjima to se očekuje od danas.

Trenutni broj policijskih službenika u Novom Sadu ne odgovara bezbednosnim potrebama i izazovima grada čiji se broj stanovnika u poslednjih 20 godina gotovo udvostručio. Trenutno je 350 novih policajaca na obuci u Centru za osnovno policijsko obrazovanje u Sremskoj Kamenici, a kada stupe na dužnost, bezbednosna slika grada će biti povoljnija, kažu u policiji.

"Sigurno je da će njihovo prisustvo na ulici imati i naglašeniju preventivnu funkciju na sprečavanju kriminaliteta i očuvanju javnog reda i mira. Povećanje broja policajaca jedan je od uslova za početak rada nove policijske ispostave na Novom naselju. Drugi uslov je izrada akta o novoj sistematizaciji radnih mesta Ministarstva unutrašnjih poslova, koji predviđa formiranje nove organizacione jedinice u tom delu grada. Time će biti olakšan posao i samoj policiji, ali najvažnije je to da ćemo tako poboljšati ličnu i imovinsku sigurnost Novosađana u tom delu grada", kažu u Policijskoj upravi.

Inače, Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za obuku policije u državi. Jedna klasa ima oko 150 polaznika koji su izabrani od oko 3.000 kandidata, a promocije u policajce-pripravnike se organizuju obično u martu i avgustu.

  • Forca Brutale

    17.02.2014 13:55
    Policajaca ili dilera?
  • 17.02.2014 13:39
    Nekad bilo...
    Nekada su penzije postari raznosili po kucama. U Jugoslaviji je bilo nekoliko miliona penzionera i svakog prvog u mesecu destine hiljada postara je sa torbama punim novca islo od kuce do kuce, urucivalo penzije. Bas me zanima sta bi se danas u slicnoj situaciji desilo...
    Da ne pominjem da su blindirana vrata na stanu bila nepoznat pojam.
  • čika paja

    17.02.2014 12:31
    @bole: "350 novih ...
    policajaca? Pa kako će svi da stanu u rulet Gaja?"

    Bole,Bole, postoji i smenski rad, neće svih 350 biti u jednoj smeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti