Sutra ponovo protest ispred novosadskog suda

Roditelji mladih koji su poginuli u požaru u diskoteci "Kontrast" pozvali su sugrađane da se u utorak u 10 sati okupe na protestu ispred zgrade suda u Novom Sadu.
Roditelji mladih koji su poginuli u požaru u diskoteci "Kontrast" pozvali su sugrađane da se u utorak u 10 sati okupe na protestu ispred zgrade suda u Novom Sadu.

"Pravda za žrtve 'Kontrasta' i "Svirepa ubistva" je geslo pod kojem će se održati sutrašnji protest.

Njima će se na protestu pridružiti i porodice ubijenih Novosađanki Marije Cimbal i Vladislave Červenko. Ovo je nastavak protesta koji su porodica i prijatelji žrtava organizovali prošle nedelje, nezadovoljni kako pravosuđe vodi istrage i potom suđenja, koja dovode do odugovlačenja postupaka, izricanja manjih kazni i poništavanja presuda.

Podsetimo, u subotu na Trgu slobode nekoliko stotina Novosađana protestovalo je zbog nasilja i pojedinih skandaloznih sudskih presuda. Ovo okupljanje je organizovano u isto vreme, kao i skup u Nišu na kojem je više hiljada ljudi protestovalo zbog ubistva studenta Vuka Stojiljkovića (22).

  • PericA

    18.02.2014 06:42
    Jednostavno
    Tesko se moze reci da Srbija ima PRAVOSUDNI sistem. Pre bi se moglo reci da se radi o nekom KRIVOSUDNOM sistemu . Neverovatno je kakva su sve obrazlozenja u stanju da napisu samo da ispostuju po meni nalogodavce jer takve presude se tesko mogu doneti na osnovu dokaza i cinjenicnog stanja.
    Konkretno
    Bio sam "saslusavan" pred Apelacionim sudom (sem imena i preimena nista me nisu pitali a pozvan sam da bi se uverili u nesto radi donosenja ispravne presude) .U pitanju je bio radni spor i ovakvo ponasanje suda je svima bilo sumnjivo jer ni za mnogo vece stvari kao sto su ubistva redko se saslusavaju svedoci i tuzeni pred Apelacionim sudovima.
    Naravno preinacili su presudu na osnovu istih dokaza i bez obrazlozenja gde je prvostepeni sud pogresio,
  • ФИРМА 1989

    17.02.2014 21:12
    Мислим да има доста људи који би дошли на протест да није у том термину који мало коме одговара
  • P

    17.02.2014 21:02
    Ocemo u EU
    Jadno. Neznam samo gde ja da protestvujem. Sta da radimo mi koji pored ovakvih sudova ostajemo bez igde icega.

    Presuda je zasnovana na nepouzdanim dokazima a to znaci da je netacno utvrdjeno cinjenicno stanje, a dokazi su bili od presudnog znacaja za donosenje presude.

    A kod nas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti