Stiglo 200 policajaca, deo ide na Novo naselje i Klisu

Na ulicama Novog Sada od danas patrolira 200 novih policajaca i 17 policijskih starešina koji su pristigli iz osam policijskih uprava u Srbiji, kao hitna mera pomoći za održavanje reda u gradu.
Na ulicama Novog Sada od danas patrolira 200 novih policajaca i 17 policijskih starešina koji su pristigli iz osam policijskih uprava u Srbiji, kao hitna mera pomoći za održavanje reda u gradu.

Policajci i njihove starešine su u Novi Sad upućeni dok u Sremskoj Kamenici ne bude završena obuka za 300 novih policajaca i oni ne stupe na dužnost.

Novi policajci bi pre svega trebalo da budu raspoređeni u one delove grada gde je bilo najviše incidenata u prethodnom periodu, poput Novog naselja.

"To nisu specijalci, grad se ne pretvara u ratnu zonu. U pitanju su redovni policajci koji će, između ostalog, imati zadatak i da pojačaju nadzor oko škola", rekao je gradonačelnik Miloš Vučević. On je izrazio nadu da će pojačane snage reda delovati preventivno a ne samo represivno, napominjući da problem manjeg broja policajaca u nekim delovima grada čeka na trajno rešenje.

Inače, Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za obuku policije u državi. Jedna klasa ima oko 150 polaznika koji su izabrani od oko 3.000 kandidata, a promocije u policajce-pripravnike se organizuju obično u martu i avgustu.

  • 22.02.2014 14:45
    kao nekada
    Milicajaca ima na svakom cosku. lep osecaj. Kao osamdesetih... Kao u svim gradovima Evrope. Mnogo dobar osecaj!
  • verica

    19.02.2014 15:46
    da se podsetimo
    Ah da , izbori, izbori
  • KOmša

    19.02.2014 07:17
    Pomoć
    Nije pomoć da nekom udeliš sitniš kad on prosi, već da ga naučiš da zaradi da ne bi prosio više. Isto, nije pomoć da išeta još 200 policajaca da bi se kriminalci poplašili ;-))))) već treba kulturu i obrazovanje učiniti takvima da ljudi znaju da imaju mogućnost da žive normalno... da li mogu da znaju kada su politika i lopovi na vlasti i na svakom uglu i svakog dana se suočavamo sa idejom "Nema nade"... "Nema sigurne i normalne budućnosti". 200 policajaca neće pomoći... i oni će otići posle izbora, ili kada se 300 domaćih spartanaca obuči ??? ;-)))
    Kad političari prekinu da lažu, a kada biznismeni i vlasnici svega i svačega načine sistem funkcionalnim da narod shvata da postoji mogućnost za zaradu i preživljavanje tada neće biti besa i ogorčenosti među ljudima... ili makar manje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti