Radnici "Noviteta" prete blokadom Futoškog puta

Radnici "Noviteta", samo nekoliko meseci kako su ponovo pokrenute mašine u tom pogonu, najavili su da će blokirati Futoški put, ukoliko im rukovodstvo uskoro ne isplati oktobarske plate i obezbedi autobuske markice.
Radnici "Noviteta", samo nekoliko meseci kako su ponovo pokrenute mašine u tom pogonu, najavili su da će blokirati Futoški put, ukoliko im rukovodstvo uskoro ne isplati oktobarske plate i obezbedi autobuske markice.

Prema kolektivnom ugovoru trebalo bi već da dobiju januarsku platu, ali neki još uvek čekaju oktobarsku.

Mada žele da rade, oni koji dolaze iz daleka, jedva pronalaze način da bez putnih troškova dođu na posao. S obzirom na to da je Novitet od decembra bez direktora, dok ne odluči da li će prihvatiti tu funkciju, Pavle Milošević kaže da neće biti u mogućnosti da bilo šta uradi u vezi s problemima radnika.

Ukoliko stane na čelo firme, Milošević kaže da će uraditi sve što mu zakon dozvoljava. Tešku situaciju pravda time što "Novitet" ne ispunjava potrebe kupca koje su od 40 do 60 hiljada odevnih predmeta. On kaže da iako imaju dovoljno materijala, radnici trenutno sašiju samo od 7 do 10 hiljada predmeta.

Jedno od rešenja za Novitet je stečaj, pošto je firma u blokadi i izgradnja Noviteta koji će raditi kako treba na novoj lokaciji, kaže Milošević. On smatra da, ukoliko sadašnji radnici budu uspeli da ispune zahteve kupaca, firma ima budućnost.

  • saputnik

    18.02.2014 11:20
    jeftino kupi0
    Niko nezna sta su muke teske dok ga TAJKUN ne prejase peske OD RADNICA ON OSTVARI ROBLJE
  • Гордана Којић

    18.02.2014 10:39
    Стигао ШЕРИФ у Нови Сад
    ....нови генерални директор је рекао радницима Новитета да је стигао ШЕРИФ и коме се не допада
    да може слободно да иде из фирме.Заборавио је да
    по Закону ораду његов налаговавац ипак има доста не измериних обавеза према ојађеним радницима!!!
  • blokada

    18.02.2014 08:58
    @novitet
    Ništa nećete postići blokadom puta.
    Učlanite se u JSD "Partizan",tamo je vaš gazda.
    Jurite njega a ne da maltretirate postene komšije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti