Beogradska kapija - Skadar na Bojani

Radovi na sanaciji Beogradske kapije već mesecima stoje, budući da novac za nastavak obnove još nije obezbeđen.
Radovi na sanaciji Beogradske kapije već mesecima stoje, budući da novac za nastavak obnove još nije obezbeđen.

Investitor projekta rekonstrukcije je JP "Poslovni prostor", a direktor ovog preduzeća Zoran Jovčić za 021 kaže da će radovi biti nastavljeni kada to dozvole vremenski uslovi i kada budu obezbeđena neophodna sredstva.

"Očekuje se završetak radova na obnovi fasade sa obe strane kapije, pešačkih i kolskih prelaza, ozelenjavanje površine iznad kapije, kao i konzervatorski i restauratorski radovi", kaže Jovčić za Novosadski informativni portal.

On nije želeo da komentariše zbog čega sanacija toliko kasni, budući da je prošle godine najavljeno da će celokupan posao biti gotov do 1. januara. "Rok završetka radova ne može biti preciziran, s obzirom na to da izvođenje radova zavisi od dinamike priliva sredstava", navodi Jovčić.

Za rekonstrukciju Beogradske kapije ukupno je izdvojeno 35 miliona dinara, s tim što su Ministarstvo kulture i banka Inteza učestvovali sa po 10 miliona, dok su grad Novi Sad i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine iz budžeta izdvojili po 7,5 miliona dinara. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • Darko

    20.02.2014 22:13
    @Satelitns
    Banca Intesa je obezbedila 10 miliona dinara. Ovde pise da su i drugi ucestvovali, pa je suma 35 miliona.Trebalo je da svi uplate svoj deo pa da mogu da se izvrse radovi, ali izgleda da nisu svi svoj deo ispostovali, pa su radovi stali. Nadam se da nece biti Skadar na Bojani i da ce se radovi brzo zavrsiti
  • 20.02.2014 21:33
    Čuo sam od jedne gospođe koja radi u firmi koja je dobila na tenderu da radi kapiju da su pare koje je uplatila Inteza odavno potrošene na neke druge stvari pa zato radovi stoje.
  • satelitns

    20.02.2014 21:06
    mrzi mnoge
    da čitam sve komentare, ali ovo bi trebalo da plaća banka intesa u okviru nekog projekta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti