Slobodanu Tišmi nagrada Fonda "Todor Manojlović"

Nagrada za moderan umetnički senzibilitet u 2013. godini pripala je književniku i umetniku iz Novog Sada Slobodanu Tišmi, saopšteno je danas iz Fonda "Todor Manojlović" iz Zrenjanina.

Nagrada za moderan umetnički senzibilitet u 2013. godini pripala je književniku i umetniku iz Novog Sada Slobodanu Tišmi, saopšteno je danas iz Fonda "Todor Manojlović" iz Zrenjanina.

Članovi žirija koji su priznanje dodelili Tišmi su predsednica Upravnog odbora Fonda Vladislava Gordić-Petković, glumac Predrag Miki Manojlović, teatrolog Boško Milin, književnik Vladimir Arsenijević i akademski slikar Radovan Živankić.

U obrazloženju žirija je navedeno da je Slobodan Tišma dao veliki doprinos kulturi Novog Sada kao urednik književnih programa na "Tribini mladih" u njenim najslavnijim danima i kao urednik kulturne rubrike studentskog lista "Index". Žiri je naveo da je krajem 1970-ih i 1980-ih godina Tišma bio deo stvaranja istorije novog talasa muzike u bendovima La Strada i Luna.

Zahvaljujući na dodeljenoj nagradi, Slobodan Tišma je izjavio da je zadovoljan što je svrstan u red književnika modernog umetničkog senzibiliteta, iako spada u generaciju rođenu 1946. godine.

Slobodan Tišma dobitink je NIN-ove negrade za književnost 2012. godine za roman "Bernardijeva soba".

  • besan ker

    19.02.2014 12:18
    Čestitke našem komšiji, još pamtim kako nas je obradovao svojim prisustvom na jednom gostovanju Vojvodine u Subotici, baš u vreme kad je dobio NINovu nagradu. Novosađanin 101%, da mu je još puno ovakvih priznanja.
  • 19.02.2014 11:19
    konacno jedan, u svakom pogledu, normalan ziri
    Cestitam,zasluzio je,istinita je svaka rec obrazlozenja za dodelu nagrade bas njemu.
    Svaka cast i cestitke i clanovima zirija!
  • marko

    18.02.2014 23:33
    marko
    Neobicno se radujem uspehu mog komsije sa Limana.
    Zasluzio je svojim cestitim zivotom i kvalitetnim radom u muzici,knjizevnosti...
    Zelim ti jos mnogo dobrih knjizevnih dela i...sve one sitnice koje zivot znace.
    ps. Otselio sam se daleko,ali sam poneo i "Bernardija"- sa posvetom :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti