Dušan Travica mogao bi u aprilu da izađe iz bolnice

Dušan Travica koji je doživeo težak udes u SAD pre pet meseci polako se oporavlja i, prema najavama, mogao bi biti pušten iz bolnice u aprilu.
Dušan Travica koji je doživeo tešku saobraćajnu nezgodu u SAD pre pet meseci polako se oporavlja, a prema najavama lekara, mogao bi biti pušten iz bolnice u aprilu, prenose njegovi prijatelji.

Kako navode u centru za fizikalnu terapiju u Mineapolisu gde je prebačen, Dušan sada može samostalno da se hrani, bez pomoći aparata koji su mu ranije bili neophodni. On već neko vreme može da govori, ali to ne čini često, jer ga jako umara, a mora da čuva energiju zbog svog stanja. Ipak, Dušan još uvek nije u mogućnosti da pokreće noge i ruke. Lekari kažu da će biti hospitalizovan još naredna dva meseca, a računaju da će u aprilu biti pušten iz bolnice i vratiti se u Srbiju.

Kako za 021 navodi Ivan Kočonda koji se brine o Dušanu sve vreme od trenutka nezgode, troškovi lečenja jesu enormni, a očekuje se da će takođe biti visoki i za dalji život, jer su neophodna specijalna invalidska kolica koja su oko petnaest hiljada dolara, kao i ostale pomoćne proteze.

"Takođe, novac je neophodan za specijalni let koji košta oko 70.000 dolara, čak i više, pa za nastavak rehabilitacije u Srbiji kao i za opremanje i menjanje stambenog objekta, jer on živi u zgradi na drugom spratu bez lifta, te je jasno da se to mora menjati", objašnjava Kočonda za 021.

On napominje da su sve cifre okvirne i nisu zvanične, jer troškovi leta još uvek nisu poznati i apeluje na građane da uplaćuju pomoć u skladu sa mogućnostima.

Primer uplatnice za dinarski račun


O ostalim načinima uplate pomoći možete se onformisati OVDE.

Podsetimo da je Dušan teško povređen 4. oktobra, u udesu u kojem je poginuo Vladan Jovanović (24) iz Crvenke, a Goran Šišarica (25) iz Kule je bio lakše povređen. Dušanu je najpre operisana kičma, a potom i leva ruka i vilica, koja je bila prelomljena na dva mesta. Posle dvomesečnog lečenja u bolnici u Mineapolisu, Travica je prebačen u centar za fizikalnu terapiju gde je počeo da priča, uzima hranu i samostalno diše. (Suzana Stojićević)

  • 19.02.2014 13:25
    da li ima SMS broj za donaciju
  • Georg

    19.02.2014 13:17
    Za ovog jadnika nema para. Samo kad je za kriminalca Kovačevića bilo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti