Vlada Vojvodine: Za zapošljavanje 462 miliona dinara

Vlada Vojvodine je danas utvrdila Program akcionog plana za zapošljavanje u ovoj godini, za šta je u pokrajinskom budžetu obezbedila 462 miliona dinara, isto koliko i prošle godine.
Vlada Vojvodine je danas utvrdila Program akcionog plana za zapošljavanje u ovoj godini, za šta je u pokrajinskom budžetu obezbedila 462 miliona dinara, isto koliko i prošle godine.

Za subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta i subvencije nezaposlenim osobama za samozapošljavanje, predviđeno je 300 miliona dinara, piše u saopštenju Vlade Vojvodine. Za sufinansiranje stručne prakse, pripravnika, obuke u profesionalnim i radnim veštinama i za javne radove obezbeđena su 162 miliona dinara. Ta sredstva će biti udružena sa sredstvima lokalnih samouprava u Vojvodini.

Po evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u Srbiji je krajem 2013. broj nezaposlenih iznosio 769.546 što je 8.060 lica (1,1 odsto) više nego krajem 2012. godine. U Vojvodini je krajem 2013. bilo prijavljeno 199.770 nezaposlenih što je 1.186 osoba (0,4 odsto) manje nego krajem 2012. godine.

Vlada Vojvodine donela je i odluku o osnivanju "Centra za porodični smeštaj i usvojenje" u Novom Sadu, prvog od planirana tri takva regionalna centra u Vojvodini. Zadatak tog centra je kvalitetnija socijalna zaštita, podsticanje hraniteljstva, porodičnog smeštaja odraslih i starih, i procedura za usvajanje dece.

  • twilight zone

    22.02.2014 10:29
    U koje fabrike cete zaposliti ljude?
    U koje fabrike cete zaposliti ljude? U industrijsku zonu- zonu sumraka?

    Ulazite vec jednom u izgradnju fabrika da se nesto proizvodi, prodaje i izvozi!
  • Sale NS

    20.02.2014 06:54
    Ispraznite malo Banovinu
    Kada bi se iz Banovine raspustio realni visak od barem 500-600 zaposlenih bilo bi para ihaaaaaj !? Ovako sede jedno na drugom, nista ne rade ali su redovni posetioci okolnih kafica. Isto vazi i za funkcionere tipa zamenici, pomocnici i sl. koji za razliku od ovh "obicnih" imaju i velike plate.
  • 19.02.2014 22:38
    @Ja Bi Da Se Javim
    Pa sad. Možda će da se nađe. Šta ti dođe Nerad Čvarak? Mada, on je tolko svojih pozapošljavao da je možda već i ispunio kvotu. Možda sad mora malo neko drugi svoje da gura..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti