Nastava na ruskom jeziku od jeseni u OŠ "Jovan Popović"

Osnovna škola "Jovan Popović" do septembra ove godine trebalo bi da bude nadograđena i da bude spremna za izvođenje nastave prema ruskim programima.
Osnovna škola "Jovan Popović" do septembra ove godine trebalo bi da bude nadograđena i da bude spremna za izvođenje nastave prema ruskim programima.

To je najavljeno na sastanku predstavnika grada sa šefom Odeljenja za podršku ruskim školama Uprave za saradnju u oblasti obrazovanja iz Ministarstva inostranih poslova Rusije Natalijom Čeredničenko.

"Izuzetno mi je drago što smo se sastali u nameri da omogućimo ruskoj deci, koje ima mnogo u Novom Sadu, da se školuju po ruskim programima, ali i da našoj i ruskoj deci ponudimo da dvojezičnu nastavu po progamima našeg Ministarstva obrazovanja. Ono što smo dosada uradili, a što je u našoj nadležnosti, jeste da smo odredili osnovnu školu i obezbedili sredstva za izvođenje takve nastave", rekao je član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić

Načelnik Gradske uprave za obrazovanje Branko Novaković je rekao da je OŠ "Jovan Popović" izabrana za ovaj projekat jer ima izdvojen objekat koji se nalazi u Ulici Veljka Petrovića br. 2, pod nazivom "Mala škola". Tu, kako je objasnio, postoji mogućnost da se dograđivanjem proširi kapacitet za šta je Grad obezbedio novac.

  • v

    20.02.2014 16:55
    @Anonimus - @V
    Šta se gasi, nacisto lažljivi? Odeljenja na srpskom jeziku se gase kad nema 20, a mađarska ostaju sa po 3-4 učenika. I to rade tako da ta jadna deca posle nisu ni za šta sposobna jer su naviknuti da im se ceo život gleda kroz prste. Naravno, ima i izuzetne dece koja uče na svoju ruku, ali to je nešto drugo.

    Ovde su ljudi platili da nadograde školu i sami će finansirati njen rad. Slične škole postoje u Beogradu na francuskom i engleskom.

    to nek oni okaće na mačkin rep biće kao što su i nis platili!cele razrede na mađarskom gase a di posl ih stavljaju u jedan razred od 40 učenika pa tu se ne zna ko pije i ko plaća nacisto!zbog par njih celi razredi da nam se uvodi ruski jezik!
  • -

    20.02.2014 11:41
    -
    @V
    pa nek idu sa srbima u istu skolu.




  • alxxl

    20.02.2014 11:08
    ako
    vesti još nisu "legli" pa dozvoljavam da sam nešto promašio, ali:

    ako rusi imaju pravo - kada plaćaju - da njihova deca idu u školu po njihovom programu, zašto deca drugih nacionalnosti (nacija) - i ukoliko njihova država bi to plaćala - nemaju to pravo?

    čime su rusi zaslužili da su toliko privilegizovani?
    još jednom: nije problem u tome što oni to imaju i to su dobili, nego ZAŠTO OSTALI NISU?

    pazite, ovde se radi o istoj kategoriji, čim su dozvoljena višestruka državljanstva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti