ZIG i Fond u sporu oko izgradnje kanalizacije

Zavod za izgradnju grada pozvao je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine da, konačno, ispuni svoje obaveze vezane za gradnju kanalizacione mreže u naseljima Rumenka, Kovilj i Budisava.
Zavod za izgradnju grada pozvao je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine da, konačno, ispuni svoje obaveze vezane za gradnju kanalizacione mreže u naseljima Rumenka, Kovilj i Budisava.

S druge strane, iz Fonda je saopšteno da su svoj deo posla uradili i da je na potezu ZIG.

Kako su naveli iz ZIG-a, radi se o poslovima na na gradnji kanalizacije, tačnije obavezama iz ugovora koje su predstavnici Fonda potpisali u avgustu  i oktobru 2010. i u maju 2012. godine, a koje taj Fond još uvek nije u celosti ispunio. S druge strane, u Fondu za kapitalna ulaganja kažu da poziv ZIG-a nije zakonski utemeljen jer sporni radovi nisu plaćeni upravo zbog neispunjenih procedura, radova koji nisu u skladu sa ugovorom, izmena projekata i aljkavog vođenja projekata od strane Zavoda za izgradnju grada.

Zavod za izgradnju grada je reagujući na takav stav pozvao Fond da, ukoliko su zaista tačne tvrdnje njegovih predstavnika da je 13. januara ove godine izdao saglasnost za uvođenje u posao izvođača radova na izgradnji kanalizacione mreže u Budisavi, tu saglasnost i dostavi ZIG-u. ZIG je istovremeno ponovo zatražio od Fonda da što pre ispuni obaveze iz ugovora.

Fond za kapitalna ulaganja se potom ponovo oglasio i saopštio da nije i da neće kršiti zakonom utvrđene procedure poslovanja, sve dok se ne steknu svi uslovi da plaćanja budu moguća, iako ih ZIG poziva da to učine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti