DSS omladina obeležila godišnjicu rođenja Miletića

Članovi Gradskog odbora omladine Demokratske stranke Srbije, nakon kraće šetnje gradom, kod spomenika Svetozara Miletića na Trgu slobode obeležili su u nedelju godišnjicu rođenja nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada.
Članovi Gradskog odbora omladine Demokratske stranke Srbije, nakon kraće šetnje gradom, kod spomenika Svetozara Miletića na Trgu slobode obeležili su u nedelju godišnjicu rođenja nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada.

Kako je istako predsednik Gradskog odbora omladine DSS-a Marko Tančik, ovom akcijom omladina te stranke nastavlja tradiciju obeležavanja važnih datuma za istoriju Srba na ovim prostorima.

- Obeležavamo datum rođenja Svetozara Miletića koji je bio gradonačelnik koji je prvi uveo srpski jezik u službenu upotrebu u Novom Sadu, čoveka koji ima velike zasluge za preseljenje Matice srpske iz Pešte u Novi Sad i pokretača lista "Zastava" - rekao je Tančik.

- Postoji još jedan razlog zbog koga je važno obeležiti datum rođenja Svetozara Miletića i podsetiti se na tako velikog čoveka, a to je zato što je danas ugrožen ostvareni vekovni san Srba na ovim prostorima u smislu pripajanja matici od strane određenih političkih organizacija koje se zalažu za redefinisanje statusa Vojvodine, a ujedno i Ustava Srbije, a mi smo kao omladina jedne ili jedine državotvorne stranke u ovoj zemlji, neko ko oseća potrebu da se tome suprotstavi i da to spreči - rekao je Tančik.

  • Nena

    24.02.2014 19:31
    raznim anonimusima i samozvanim novosađanima
    kad se ovako sakrijete iza nekoliko anonimusa i samozvanih novosađanki, izgleda kao da vas ima više nego ovih mladih ljudi na slici, ali oni su izašli javno da iskažu svoj stav i simpatije, i nije im jedina zanimacija da uključe kompjuter i odluče koga će danas da pljuju. Ako vas zaista ima više nego njih-jadni mi
  • coco

    24.02.2014 16:40
    A šta sa latinicom?
    Uh. Dobro je. Već se prepadoh da slučajno nisu krenuli da obrišu onaj latinični natpis na postamentu spomenika! Il’ da ga barem obrišu partijskim zastavama, dok su stali iza leđa Svetozaru, tamo gde je ćirilični natpis (za drugu onu stranu, partijski su slepi!)…
    Sad’ mi je već lakše.
    E da. Srećna li je partija koja ima ovako masovan podmladak u kome joj je budućnost. Celih dvadesetak!
  • ЛОРД

    24.02.2014 14:04
    Необавештени дсс-овци, више ће бити неважећих листића, него ваших.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti