Sve više zahteva za služenje kazne kod kuće

Na području Novog Sada trenutno 29 osuđenika kaznu služi kod kuće, noseći nanogicu za elektronski nadzor.
Na području Novog Sada trenutno 29 osuđenika kaznu služi kod kuće, noseći nanogicu za elektronski nadzor.

Molbe da se zatvor zameni kućnim pritovorom u novosadski sud stižu svakodnevno, a od početka godine pet takvih predloga je usvojeno.

Portparolka Osnovnog suda Tijana Jakovljević kaže da ovakav zahtev mogu da podnesu osuđeni za krivična dela za koje je predviđena kazna do godinu dana robije, ali ne svi. "Osuđenima za krivična dela protiv braka i porodice ne može se odrediti izdržavanje kazne u prostorijama u kojima stanuje", kaže ona, i dodaje da su u nemalom broju slučajeva predloge podnosili i osuđeni koji su u zatvoru počeli da izdržavaju kaznu.

Pre nego što se osuđenom dozvoli da robija bez napuštanja prostorija u kojima stanuje, nadležni proveravaju da li životni prostor ispunjava uslove. Osuđeni izuzetno može da napusti kuću ili stan, poput odlaska kod lekara ili polaganja ispita na fakultetu, ali uz znanje i odobrenje nadležnih za sprovođenje ovakvog načina izdržavanja kazne.

  • jeca

    26.02.2014 09:25
    strasno
    Ljudi ovo ne moze svako da dobije, nemojte se zavaravati..Samo onaj ko ima para da potplati sve redom da dobije tu nanogicu. A sirotinja ce u zatvor..
  • Rođak PoNS

    24.02.2014 22:24
    Čim sam se oženio, izdržavanje je počelo kod kuće.
  • Сремац

    24.02.2014 15:31
    БУДАЛАШТИНЕ
    Какве све европске глупости мора да прихвати овај напаћени народ.Толико посла,а осуђеници се излежавају уместо да копају канале,чисте улице,раде на тешким пословима у неким грађевинским фирмама...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti