GSP odložio odluku o kupovini elektronskog sistema naplate

Tenderska komisija GSP-a još nije odlučila koja će firma isporučiti novi elektronski sistem naplate.
Tenderska komisija GSP-a još nije odlučila koja će firma isporučiti novi elektronski sistem naplate.

Kako je za 021 rečeno u ovom preduzeću, zbog obimne dokumentacije produžen je rok za donošenje odluke komisije.

- Ponude su otvorene 28. januara i tendersku dokumentaciju dostavili su Institut Mihajlo Pupin d.o.o. iz Beograda, "Apex Solution Technology" iz Beograda, Penta d.o.o iz Pule, kao i turska kompanija Asis Elektronik iz Istanbula. Desetočlana konkursna komisija pregleda izuzetno obimnu dokumentaciju, a konačnu odluku o izboru najpovoljnije ponude doneće u predviđenom roku. Zakonski rok za izbor ponude je 25 dana, ali kada se radi o složenim javnim nabavkama, kakva je elektronski sistem naplate karata u autobusima, zakon je predvideo da se rok može produžiti na 40 dana zbog obimne dokumentacije i složenosti ponuda, odnosno složenosti metodologije dodele pondera - kaže portparolka GSP-a Snežana Jaković.

Novi rok u kom GSP treba da donese odluku je 10. mart.

Podsetimo, najnižu ponudu od 116 miliona dinara i rokom isporuke od 75 dana je dao "Apex" koji je široj javnosti poznat kao preduzeće koji je uveo kontraverzni sistem "Bus plus" u Beogradu. Odmah iza Apexa je ponuda Instituta Mihajlo Pupin koja iznosi nešto manje od 130 miliona dinara, ali uz rok isporuke od 280 dana. Pored njih, javile su se i kompanije Penta d.o.o iz Pule, kao i turska kompanija Asis Elektronik iz Istanbula.

GSP već duže od pet godina nije uspeo da sprovede javnu nabavku za kupovinu elektronskog sistema naplate, a tenderi su obarani zbog prigovora učesnika.

Inače, poslednji tender, o čemu je već 021 pisao,  skoro je istovetan prethodnima, sem što je sada tražena i referenca od 390 miliona dinara u drumskom saobraćaju što daje prednost Institutu "Mihajlo Pupin", koji je monopolizovao sisteme na naplatnim rampama u Srbiji, a što spada u domen drumskog saobraćaja. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • Rođak PoNS

    24.02.2014 19:33
    Bus plus pljus!
    Čeka se nešto drugo: precizna statistika od kolega iz Beograda na temu koliko stotina incidenata (tj. bližih susreta treće vrste između putnika i kontrolora) se tamo dnevno dogodi po pitanju tog bus-plusa.
  • rupert

    24.02.2014 15:55
    Znaju da će sad izbori pa rešili da malo manje upropaščavaju (njima tuđ) grad.
  • 24.02.2014 15:36
    Mogao je kupiti od one gospođe što je keramiku od nje kupio. Zaposleni znaju o kome je reč.

    I ako smo mogli pet godina čekati, ne znam zašto ne bi mogli nekoliko meseci. Stalo nam nešto na nogu, pa žurimo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti