JKP "Put" ćuti o razlozima nabavke osam službenih škoda

JKP "Put" je nedavno za skoro 10 miliona dinara kupio osam službenih automobila, ali se i dalje ne znaju detalji ove javne nabavke.
JKP "Put" je nedavno za skoro 10 miliona dinara kupio osam službenih automobila, ali ni posle mesec dana Radiju 021 nisu odgovorili o detaljima ove javne nabavke.

U ovom preduzeću su rekli da će u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacijama odgovoriti u roku od 15 dana, ali posle toga i pored više poziva odgovora nije bilo.

Poslednje što nam je rečeno je da nemaju komentar o nabavci nekoliko službenih vozila. Javnost će tako ostati uskraćena za informaciju o razlogu kupovine nekoliko službenih vozila u vreme kada se preduzeće suočava sa velikim gubicima u poslovanju. Zbog toga, između ostalog, skoro redovno imaju blokadu računa, a poslednji put u januaru u trajanju od 10 dana. Takođe, u ovoj gradskoj firmi radnici konstatno prete štrajkom zbog kašnjenja plata.

Prema saznanjima Radija 021, JKP "Put" je u ovoj javnoj nabavci kupio jedan automobil škoda superb, dve škode rapid i pet vozila škoda fabija. Na tenderu je posao dodeljen firmi DOO "Auto Centar INTERSREM", koji je bio i jedini ponuđač, po ceni od 9.983.610 dinara.

Inače, direktor u Putu je Darko Radić, kadar SPS-a. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs )

  • 25.02.2014 20:20
    @Zoro
    Nisi dobro obavesten. Vodovod nije zaposlio 200 nego 60 novih radnika racunajuci tu i privremeno povremene.Nije lepo lagati.
  • ZoranNS

    25.02.2014 13:39
    kako reče Radulović
    Kako reče Radulović, treba razgraditi ovaj pljačkaški sistem, političari priliko izbora nabacuju neke teme koje narod voli da čuje ali u "pljačkaški sistem" ne diraju.
  • Nepostojeci

    25.02.2014 12:31
    Gde su pare
    Svi su oni isti, Lisje za popravku kola preko 7000 eura, strasno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti