Obeležene četiri godine Svratišta

Svratištu za decu ulice danas je obeležilo četiri godine rada.
Svratištu za decu ulice danas je obeležilo četiri godine rada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je grad obezbedio devet miliona dinara za finansiranje Svratišta tokom ove godine.

- Ovo je jedan od svetlih primera da smo uspeli da razmrdamo gradsku administraciju i pozitivno rešimo proble - izjavio je Vučević.

Daliborka Bartunek Antonić iz Svratišta za decu ulice rekla je da pored zadovoljenja bazičnih potreba, da budu u toplom, dobijaju obroke, čistu odeću i medicinsku pomoć, usluge u Svratištu podrazumevaju i uključivanje dece u institucije sistema.

- Grad je zaista preuzeo odgovornost za socijalnu ulogu Svratišta. Mi smo i ranije imali podršku Grada, ali ona je bila verbalna ili simbolična, a ovo je prvi put da je Novi Sad preuzeo odgovornost za Svratište - rekla je Bartunek Antonić.

Svratište za decu ulice počelo je da radi u februaru 2010, a nakon što je ostalo bez pomoći glavnog finansijera, Globalnog fonda, sredstva za rad obezbedio je Grad. (K.V.)

  • janko

    25.02.2014 06:44
    marketing
    predizborni
  • babaroga

    25.02.2014 06:31
    To uopšte nisu napuštena deca niti od mladih Romkinja niti od Bugarki. To su Novosadska deca teškog materijalnog stanja, mali projsci koji svoj "zanat" nisu birali. I važno je da se o njima neko brine. Da su napušteni i nemaju roditelje bili bi smešteni po domovima. Toliko za one što brinu "Dokle ćemo MI moći da ih hranimo". Preselo ti!
  • 25.02.2014 05:34
    Svaka čast, da mi je neko rekao da će SNS da pomaže deci ulice nikad ne bih verovala. Ali ko god da radi, ako radi pravu stvar - zaslužuje čestitku. Nadam se da će bar neka od te dece biti i trajno sklonjena sa ulice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti