FOTO: Radikali blokirali raskrsnicu kod Futoške

Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke blokirali su danas saobraćaj u centru Novog Sada.
Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke blokirali su danas saobraćaj u centru Novog Sada, izražavajući na taj način protest, jer se njihov lider Vojislav Šešelj već 11 godina nalazi u pritvoru Haškog tribunala.

"Blokirali smo saobraćaj na 11 minuta da bi Novosađane, ali i celu Srbiju podsetili da je danas tačno 11 godina od utamničenja Šešelja u pritvoru Haškog tribunala", rekao je predsednik Gradskog odbora SRS-a Novog Sada Đurađ Jakšić.

On je pozvao "svu slobodoljubivu javnost Srbije, Evrope i sveta da im se pridruže u protestu kako bi Šešelj što pre izašao iz haškog kazamata".

Šešelj kao Mandela

Jakšić kaže da Šešeljeva "beskompromisna borba pred Haškim tribunalom neodoljivo podseća na onu koju je svojevremeno vodio Nelson Mendela".

"Kao što je Mendela bio beskompromisni borac protiv porobljavanja naroda Južne Afrike, tako se i Šešelj u Hagu danas bori protiv porobljavanja Srbije i srpskog naroda. Šešelj je trenutno najpoznatiji politički zatvorenik koji ljudima širom sveta otvara oči kada je u pitanju razobličavanje pošasti zvane globalni svetski poredak", smatra Jakšić.

Pre nego što su blokirali raskrsnicu kod Futoške pijace, radikali su organizovali protestnu vožnju "plavi karavan" centralnim gradskim ulicama u kojoj su učestvovala vozila sa stranačkim zastavama.

  • Ivek

    25.02.2014 20:54
    Raša sa salaša za premijera!
  • 25.02.2014 14:12
    Bravo radikali!!
    Nije valjda, čitavih 11 minuta su blokirali raskrsnicu i došlo je do smaka sveta! Pa koji mentalni sklop može na takvu vest da napiše ovakve rasističke i mržljive komentare, tačno se vidi da su vas protivničke stranke poslale! Zar niko od vas nema pametnija posla? Od kada su to komentari važniji od samih vesti? Najavili ljudi protest, kao i svi ostali. Jer, ako niste znali, u toku je predizborna kampanja i političke manifestacije su normalna stvar ovih dana.
  • majstor

    25.02.2014 14:00
    ma pustite coveka
    ..neka onaj tamo u hagu samo i dalje brani interese srpskoga naroda...naslusasmo se do sada kako je dobar u tome..razbi ih sve..pade onaj sud,jos malo samo sto nije ,i nato sa njime..i sto da se vraca?..pa niko ga nije terao da ode,a i ide mu to..ma pustite ga jos godinu-dve..a i ovi sa zastavama bi mogli nesto korisnije da rade,ima valda jos koji sud gde pravi radikal moze da protraci zivot braneci srbstvo..pa put pod noge braco,u zagreb,sarajevo,pristinu,i ostale svesrbske zemlje..nekima od vas bi oni tamo i prevoz obezbedili..pa nastavite svetu misiju svoga vodje,mozda vas se ko i bude secao za deceniju -dve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti