Vodovod daje 24.000 evra da čuje mišljenje građana i zaposlenih

Vodovod će za istraživanje zadovoljstva građana njihovim uslugama, kao i stavova zaposlenih utrošiti 2.790.000 dinara.
JKP "Vodovod i kanlizacija" će za istraživanje zadovoljstva građana njihovim uslugama, kao i stavova zaposlenih o preduzeću utrošiti 2.790.000 dinara (bez PDV-a).

Ovaj monopolista u snabdevanju vode traži da se 1.200 Novosađana u četiri navrata tokom godine putem telefona pita o tome šta oni misle o uslugama tog preduzeća, dok će još 1.200 građana biti anketirano obilaskom domaćinstava.

Takođe, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, predviđeno je i da se anketira 799 zaposlenih u samom preduzeću i da se od radnika dobiju informacije o zadovoljstvu ili nezadovoljstvu rukovodstvom i nadređenima, odnosima u preduzeću, kao i uslovima rada, zaradama i drugim stvarima. Zanimljivo je da ugovor predviđa da se tokom cele godine prati i preduzeće informiše o svim komentarima i porukama na društvenim mrežama fejsbuk i tviter koje se odnose na njih u realnom vremenu.

Vodovod inače ima Korisnički centar koji radi na Spensu, a kako je svojevremeno naveo direktor Dragan Božić, desetine hiljada građana se godišnje obrati sa svojim žalbama, primedbama, pa i pohvalama. Takođe, već godinama radi i Kol centar na broju 0800-333-021 namenjen građanima.

Vodovod poslednjih nekoliko godina, nakon što je prethodna gradska uprava odobrila značajna poskupljenja cene vode, zbog čega Novosađani plaćaju možda i najskuplju vodu i odnošenje otpadnih voda u Srbiji, posluje kao profitabilno preduzeće. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • Lezilebovic

    26.02.2014 10:50
    Svi sve znate..
    Ako ce Sasa Radulovic da reformise sistem u Srbiji, ja cu da se skinem go i da trcim centrom Novog Sada... Dajte molim vas... Taj reformator je pre polozaja ministra u Vladi, pravio haos, krao, i glumeo ludilo na prethodnom polozaju... Svi sve znate, a niko veze nema !!!!!
  • Сремац

    26.02.2014 10:46
    ЛИГАШКА ПЉУВАОНИЦА
    Ова страна је постала "лигашка пљуваоница" и смешно је како администратор прави селекцију коментара.До јуче вам је био Бранко Бјелајац директор Водовода,који је арчио паре немилице на путовања по Европи у потрази за стратешким партнером.Из те приче изашли су богати његови лични шофери,контролори,груповође... са члановима породице који су запослени у то време. На срећу он /ЛСВ/ је смењен,иначе данас би Водовод био у неком облику приватног партнерства.Док је било крало се свугде,а не само у Водоводу.Данас кад нема, сви они који су закаснили или су мање украли него што су други - изигравају легалисте и критикују оно што су и сами радили.
  • 25.02.2014 21:11
    Sledeći korak je prodaja Vodovoda u staro gvožđe, kao toplana na Mišeluku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti