Preminuo Lepi Bora iz "Slatkog greha"

Dušan Trifunčević, poznatiji kao Lepi Bora, preminuo je juče u Novom Sadu u 63. godini.
Dušan Trifunčević, poznatiji kao Lepi Bora, preminuo je juče u Novom Sadu u 63. godini posle duže i teške bolesti.

Dušan Trifunčević je rođen u Beogradu. Počeo je da svira harmoniku već u petoj godini, u sedmoj violinu, a u desetoj gitaru. U četrnaestoj godini osniva svoj prvi rock‘n’roll orkestar i svira igranke po okolnim selima.

Mnogi ga tada zovu i Hendriks jer je svirao njegove čuvene hitove. U šesnaestoj godini je počeo profesionalno da se bavi muzikom. Zanima se za džez i opsednut je Đangom Rajhardo, Džoe Pasom, Barni Keselom i ostalim majstorima gitare.

Poziv od "Slatkog greha" dobio je oktobra 1981. godine kada je zvanično postao njihov član. Posle 1994. godine Lepi Bora nastavlja samostalnu karijeru, a krajem 2004. godine povlači se sa muzičke scene. Posle prestanka muzičke karijere posvećuje se novoj delatnosti, proizvodnji čaja za mršavljenje.

Zaštitno lice benda "Slatki greh" koji je proslavio Lepu Brenu će biti sahranjen u četvrtak na novosadskom Gradskom groblju u 12.45h.

  • Alex

    26.02.2014 07:34
    NE RAZUMEM!!!!
    Kakav to treba da budes covek pa da stavis negativnu ocenu na komentar gde nekome zelis da pociva u miru?
  • Sveta

    25.02.2014 21:17
    Poslednji pozdrav dragom prijatelju. Počivaj u miru.
  • Marko

    25.02.2014 18:45
    ...
    "Nek pucaju baloni,
    nek padaju plafoni,
    napustio nas Lepi Bora,
    suza nek se roni."

    Počivaj u miru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti