Školska lektira u pozorištu

U okviru projekta "Školska lektira u pozorištu", izvedena je predstava "Antigona" za učenike prvih razreda srednjih škola.

U okviru projekta "Školska lektira u pozorištu", izvedena je predstava "Antigona" za učenike prvih razreda srednjih škola.

Sofoklovu tragediju režirao je Žanko Tomić, a izveli su je studenti novosadske Akademije umetnosti pred oko 1.000 srednjoškolaca.

Ovaj projekat podrazumeva besplatno izvođenje svetskih i domaćih dramskih dela koja su uvrštena u obaveznu lektiru. Tokom prošle godine su izvedene dve predstave, Čehovljev "Ujka Vanja" i Kočićev "Jazavac pred sudom", a videlo ih je oko 4.500 učenika novosadskih osnovnih i srednjih škola.

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Radomir Dabetić, najavio je nastavak ovakvih predstava, ali i besplatne posete novosadskih učenika galerijama, koncertima i muzejima.

  • Marko

    26.02.2014 14:16
    Replika
    Uopste nije istina da su izbacili ekonomsku iz SNP-a vec su prekinuli predstavu jer su se ucenici bahato ponasali. A inace je bilo 2 skole na predstavi Ekonomska i Tehnička... A i sama predstava je bila katastrofa, tacno se vidi da su studenti glumili, a ne profesionalci... Uglavnom katastrofa je bila u svakom slucaju i publika i glumci i cela atmosfera.
  • anonimus

    26.02.2014 13:48
    deca
    Luka sigurno su i tvoje dete izbacili,posto i ono ide u ekonomsku...toliko o roditeljima kako su nam deca divna i lepo vaspitana...odvedite ih na grand parada i dajte im gajbu piva to je za njih provod i kultura...inace pozdravljam inicijativu kao ideja je vise nego odlicna.
  • anonimus

    26.02.2014 13:22
    @luka
    prvo su izbacili ucenike gradjevinske skole koji su bili u prva dva reda a zatim ekonomske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti